Kom tættere på jobbet

To skoleledere med ledige stillinger fortæller, hvad de mener, der bringer dig tættere på at få et job.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er næsten uden undtagelse mange ansøgere, hver gang der bliver slået en stilling som lærer op. Men nogle bliver trods alt ansat.

To skoleledere, der lige nu søger nye medarbejdere, har hver deres bud på, hvordan man kommer tættere på at få et job:

Kvalificer dig

Søren Dybdal Møller, Aabybro Skole, 13 kilometer fra Jammerbugt:

»Vi får måske 80-100 ansøgninger til stillingen, vi har slået op. De ti, som vi er mest interesserede i, vil formentlig have specielle kompetencer. I det konkrete tilfælde er vi på jagt efter en, der kan arbejde som læsevejleder. Generelt er vi mest interesserede i ansøgere, der kan tilføje noget nyt til de kvalifikationer, der er i lærerkorpset i forvejen«, siger den nordjyske skoleleder.

Nyuddannede har som regel ikke erhvervet sig specielle lærerfaglige kompetencer. Alligevel kan de godt komme i betragtning til et job.

»Som ledig kan man tage kurser, eller man kan have foretaget sig noget før eller under uddannelsen, der kan bruges i lærerjobbet«, siger Søren Dybdal Møller.

Uddannelse og linjefag

Vestsjællandske Buerup Skole er en lille skole med kun ni lærere. Måske er det derfor, at skoleleder Pernille Kjellberg gerne vil have, at lærere, der vil ansættes på skolen, kigger indenfor.

Kom på besøg

»Kvalifikationerne skal være i orden, men der er meget, man ikke kan skrive i en ansøgning. Derfor vil vi gerne have, at ansøgere besøger os. Man er altid velkommen til at komme og få en snak og fortælle, hvorfor man er interesseret i at arbejde her«, siger Pernille Kjellberg.

Aktuelt er skolen interesseret i en lærer med dansk som linjefag, men selvom linjefagene ikke passer, er et besøg en god ide.

»En uopfordret ansøgning og et besøg på skolen er en fin måde at gøre sig bemærket på og måske komme i betragtning, næste gang vi har brug for en vikar eller en fast lærer«, siger skolelederen.

Råd til jobsøgende

De to skoleledere udtaler sig kun på egne vegne, men deres råd passer med, hvad andre skoleledere har givet udtryk for over for Job og karriere:

• Understreg, hvordan dine kvalifikationer matcher skolens behov, når du skriver din ansøgning

• Ring og spørg, om du må komme på besøg

• Hvis du er ledig, bør du bruge tiden til at skaffe dig flere kvalifikationer, for eksempel ved at tage kurser.