Husk pausen!

Hver morgen i to uger får du et lille »pausesignal« på folkeskolen.dk - klik ind på emnesiden Husk pausen! og tilmeld dig en pausehilsen i dit personlige nyhedsbrev fra folkeskolen.dk. Første gang er i morgen torsdag.

Publiceret

Må man sidde og kigge ud i luften pålærerværelset?

Er det legitimt at sidde alene og kigge ud i luften på ditlærerværelse? Arbejdslivskonsulent Gitte Daugaard foreslår, at mansætter sig med et ugeblad. Man kan læse i bladet eller bare siddeog falde i staver over det.

Gitte Daugaard fra konsulentfirmaet Luama besøger titlærerværelser og holder oplæg for lærere. Her hører hun nogle sige,at der er for få rygere - og nu er det jo helt umuligt at ryge påskolen. Men rygerne har ofte evnen til at holde pause, falde istaver og stå helt stille med et tomt blik i øjnene. Altså holdepause.

»Pausen er forsvundet i en effektivitetstankegang. Vi kan jolige nå et møde her i pausen, mener mange. Men det eruhensigtsmæssigt. Frokostpausen skal bruges på at slappe af, spiseog måske socialsnakke. Det er her, man kan tale med dem, mankender, eller lære nye at kende på lærerværelset«, mener GitteDaugaard.

»Vi kan ikke være så effektive. Det er vi slet ikke skabt til.Vi skal veksle mellem at arbejde og holde pause. Sådan er viskabt«, understreger hun.

Har I ugeblade på dit lærerværelse? Social-snakker I ifrokostpausen? Holder I mange møder i frikvartererne? Vær med idebatten på folkeskolen.dk - eller tag en snak om det pålærerværelset. Eller slap i stedet bare af og kig ud i luften!

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Holder I pause på din skole? Socialsnakker du i pausen? Eller holder du altid småmøder i stedet for en pause?

Pausen er under kraftigt pres - også på mange af landets skoler. Og det er en farlig vej, fortæller eksperter i arbejdsliv og trivsel. Vi er bygget til at veksle mellem arbejde og pause, og derfor sætter folkeskolen.dk de næste to uger fokus på lærernes pauser.

Hver dag i to uger får du et lille »pausesignal« på folkeskolen.dk - klik ind på emnesiden Husk pausen! og tilmeld dig en pausehilsen i dit personlige nyhedsbrev fra folkeskolen.dk

Du kan læse små artikler om emnet, og du er meget velkommen til at kommentere, sende os et billede af din pause, give andre et lille fif eller fortælle, hvordan en god pause er for dig.

Du kan stille spørgsmål til de to arbejdslivskonsulenter Gitte Daugaard og Henrik L. Lund i pause-brevkassen. Skriv til folkeskolen@dlf.org mærket »Pause«.