Debat

Plads til erfarne trods huller i cv’et

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 7 (Job & karriere, redaktionen) kan man læse skoleleder Grethe Andersens råd og tips til som nyuddannet lærer at undgå skæmmende huller i sit cv.

Selv foretrækker hun ved ansættelse den nyuddannede frem for den ledige med dette hul og fortæller i samme åndedrag, at hun kan vælge og vrage mellem ansøgere, når skolen slår et job op.

Det er her, min indignation og vrede bliver vakt, og jeg spørger mig selv, hvorvidt Grethe Andersen og jeg lever i samme virkelighed.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er en af de mange nyuddannede (2012), der har dette hul. Med en alder på 48 år har jeg et cv, der blandt andet indeholder landmandsuddannelse, selvstændig landmand igennem 20 år, besøgslandmand for omegnens skoler og masser af frivilligt organisatorisk arbejde. Som sidste punkt er så den ordinære læreruddannelse bestået med fine karakterer.

Jeg har skrevet bunker af (ifølge a-kassekonsulent) fine ansøgninger, har søgt uden for skoleområdet, afleveret uopfordrede ansøgninger til alle skoler i min egen og nabokommunens og brugt mit netværk, der tæller både lærere, skolebestyrelsesmedlemmer, bankrådgiver og advokat.

Jeg har trods alle mine anstrengelser ikke fået sparket en eneste dør op, hverken til en samtale eller som vikar.

Trods min modne alder og med et skolesøgende barn i husstanden har jeg søgt i Østjylland, på hele Fyn og Sjælland (inklusive København). Så nej, jeg er heller ikke bange for at flytte for et job.

Hvis alle skoleledere sorterer i ansøgerfeltet, som Grethe Andersen beskriver, må jeg se i øjnene, at min lærergerning er kørt af sporet, allerede inden den startede.

At mit hul i cv'et skyldes manglende motivation eller lyst til at være dagpengemodtager vil jeg derimod gerne banke en stor pæl igennem.

Det kan skolelederne hjælpe med ved, næste gang de skal ansætte en ny lærer, at grave et spadestik dybere i forhold til ansøgeres huller i cv'et.

Så kunne der måske også blive plads til os, der har huller af andre årsager end dem, der er ridset op i artiklen!

Powered by Labrador CMS