Debat

Træt af negative kommentarer fra uddannede lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er lærerstuderende på tredje år på læreruddannelsen i Haderslev og er på nuværende tidspunkt i praktik i en folkeskole. Noget, jeg som studerende og praktikant er en smule trist over, er, at mange lærere på skolerne kommer med samme negative og deprimerende kommentar: »Jeg fatter ikke, at nogen gider være lærer«. Hvorfor er I overhovedet lærere i den danske folkeskole? Det er noget, der virkelig kan lægge en dæmper på lysten til at fortsætte, men på den anden side giver det mig blod på tanden til at komme ud som lærer og virkelig brænde for mit arbejde. Ja, det er træls, at der sker ændringer (den nye reform), men sådan er det. Hvis det virkelig er så stor en klods om benet, hvorfor så ikke skifte karriere for at lade nye kræfter og ny viden komme til i den danske folkeskole. I kan tro, at eleverne kan mærke det på en lærer, der ikke gider sit arbejde. Tror I, at eleverne så gider yde? Det går begge veje.

Kort sagt, er du lærer i folkeskolen, og møder du en lærerstuderende, så lad være med at komme med den kommentar om, at du ikke fatter, at nogen gider blive lærer - hold den for dig selv! Tak.

Derimod skal de lærere, der er positive og venlige, ikke glemmes. I skal have tak for gode samtaler og gode råd omkring lærerjobbet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Redaktionen bringer normalt ikke anonyme læserbreve, men i dette tilfælde har vi valgt at lade skribenten nøjes med initialer. Det fulde navn er redaktionen bekendt.

Powered by Labrador CMS