Det faglige netværk Idræt

Folkeskolens faglige netværk nomineret til pris

Sidste år modtog fagbladet Folkeskolen den store danske fagmediepris, Anders Bording Prisen. I år er lærernes medie igen nomineret, denne gang til digitale medier-prisen for de faglige netværk på folkeskolen.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen.dk lancerede for alvor for alvor begrebet faglige netværk i august 2012. Ideen er et mødested for dansklærere, matematiklærere, idrætslærere osv., hvor det er faget, der er i centrum.

Folkeskolen får stor fagbladspris

De faglige netværk består af flere forskellige digitale virkemidler, som skal støtte vidensdeling og en oplevelse af fagligt fællesskab. Brugerne kan lære hinanden at kende via udvidede brugerprofiler. Lærer til lærer-indlæg, hvor lærerne deler viden om undervisningsforløb med videre, blogs, anmeldelser af undervisnings¬midler, debatindlæg og journalistiske artikler præsenteres ligeværdigt på netværkene, som redigeres i samarbejde med engagerede lærere for eksempel fra de faglige foreninger. Når man tilmelder sig et netværk, får man seneste nyt af alle de forskellige indholdstyper i sit personlige nyhedsbrev. Fra netværket er der også direkte adgang til debatten om det pågældende fag i de nationale konferencer på Skolekom. Til hvert netværk er der tilknyttet en journalist fra redaktionen, som regelmæssigt skriver nyheder inden for faget og holder kontakten til de faglige skribenter på netværket.

"Mottoet er 'tættere på læserne'. I den nye medieverden er det vigtigt både at levere de brede, samfundsinteresante nyheder og samtidig involvere os mere i læsernes faglige udvikling og hverdag - med journalististik, som er helt tæt på læserne. Det har givet en faglig debat, som er meget kvalificeret, fordi vi er med til at skabe netværk tæt på lærernes professionelle interesser. Det har mange valgt at deltage i. Samtidig har vi valgt en synergistrategi, hvor vi forsøger også at henvise til så meget indhold som muligt inden for de forskellige fag", forklarer chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen. 

Bording-komiteens jury for digitale medier har nomineret to blandt indstillingerne til årets den digitale pris. Foruden de faglige netværk på folkeskolen.dk er det Cowis digitale medarbejdermagasin Scope. Vinderen udpeges ved en reception på Københavns Rådhus den 21. juni. Ind til da kan du selv gå på opdagelse i de faglige netværk og melde dig tilde netværk, der interesserer dig. Foreløbig har vi følgende faglige netværk: