ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(4.012 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Bælgfrugter og bæredygtighed: Finale i DM i madkundskab på torsdag

Tolv skoler. Fem dommere. En vinder. Gryden er sat i kog til Danmarksmesterskabet i madkundskab og bæredygtigheden er i fokus, når de udvalgte finalister dyster på alternative proteiner på Kold College i Odense på torsdag.

0   2

Forældre og lærere får håndsrækning til sund skolestart

Skole og Forældre har sammen med Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen 'Sund og glad skolestart'. Bogen skal hjælpe både forældre og lærere.

5   3

Køkkenet skaber robusthed og børn der kan tage vare på sig selv

Curlingbørn eller køkkenbørn? Et indlæg om maddannelsen og madkundskab set ud fra den debatten om “Curling”-generationen. Skaber vi elevinvolverende rum til maddannelse, madlavning og måltider giver vi eleverne muligheden for at tage bedre vare på sit eget liv. Børn der kan lave mad, bliver mere robuste end børn der bare spises af.

0   6

Har du talt med din kollega i dag?

Samarbejde, videndeling, netværksarbejde - essentielt for skolens arbejde, men der er behov for at øge kvaliteten.

0   2

Video: Se hvordan en 1. klasse reagerer på en dag uden mad

I en hel skoledag blev eleverne i første klasse nægtet deres madpakke og filmet. De var en del af Børnefondens kampagne for at sætte fokus på, hvor meget sult går udover evnen til at lære. Videoen er blevet set på Facebook over 400.000 gange.

1   1

Vind Springfrøprisen

Er du lærer i et kreativt fag og har udviklet et undervisningsforløb ud over det sædvanlige? Så har du nu chancen for at dele det med lærere og elever over hele landet. Springfrøprisen hædrer de allerbedste forløb i fagene musik, billedkunst, madkundskab, idræt og håndværk og design. Vinderen af prisen får 25.000 kroner, og de tre bedste får beskrevet undervisningsforløbet på emu.dk. Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har stiftet prisen. Ansøg senest 1. april på www.slks.dk/boern/skole­boern/sprinfroeprisen.

8   12

Børns bevægelse – et didaktisk tilvalg!

Af: Kandidat i pædagogisk psykologi, Camilla Sif Freja Petersen og videncenterchef i Det nationale videncenter KOSMOS, Børge Koch Med denne artikel håber vi at inspirere til overvejelser omkring arbejde med værdier i børns egen bevægelse: Kan – eller bør – børns kreativitet og selvkonstrueret bevægelse være et didaktisk tilvalg?

1   4

Mad og dannelse i skolen

Maddannelse skaber læring og trivsel i skolen

0   11

Grøn bevægelse giver eleverne jordforbindelse fra højbedet

Skolehaverne spirer hastigt frem, og folkeskolen.dk var med, da Krogerup Avlsgaard i Humlebæk på Nordsjælland fik besøg af lærere og pædagoger fra hele landet i forbindelse med bevægelsen Haver til Mavers fagseminar.

0   5

Ligahåndboldklub og kommune går sammen om Åben Skole

I et nyt pilotprojekt skal håndboldklubben TTH Holstebro både byde ind med boldbasis i idræt, men også foredrag om livet som professionel håndboldspiller. "Tilgangen er at se på håndboldspillerne som hele mennesker", siger koordinatoren.

1   4

Nu kan skolens frugtbod blive 'måltidsmærket'

Andelen af børn i skolealderen, der lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise fuldkorn, frugt og grønt er lavt, og jo ældre skolebørnene bliver, jo værre ser det ud med de sunde spisevaner. Kun 5 procent af de 15-17-årige spiser grønt nok, viser en ny opgørelse. I dag lancerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen et måltidsmærke til skolemad, hvor både kantinen og den lille frugtbod kan prale med mærket, hvis de lever op til nye retningslinjer.

0   8

LOMA-Edu

På LOMA-Edu får lærere, pædagoger og køkken en fælles baggrund for arbejdet med LOMA. Der er tid til at snakke pædagogik og didaktik.

0   6

Ny gratis læringsapp om smag

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet kommer med en ny lærings-app, hvor lærere kan finde undervisningsaktiviteter om smag til madkundskab, dansk, matematik og naturfagene.

ANMELDELSE
1   12

Madkundskabs udviklinghistorie - fra A til Z og lidt til

Jette Benn samler op på mange års arbejde med og forskning i hjemkundskabsfaget, og hun runder af med forslag til fremtiden for det fag, der i dag hedder madkundskab.

0   3

Ny madpakkekonkurrence skal give næring til læring

Madpakken er en vigtig grundpille i mange elevers hverdag. En ny landsdækkende konkurrence sætter fokus på at tænde de yngste skolebørns madpakkeinteresse.

0   4

Tips til øvelser i grundsmagene

Kun en ud af fem voksne kan identificere de fem grundsmage. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har udført for Arla. Det samme gælder børn, lyder erfaringer fra Madlejr.

0   12

Nytter det noget?

Undervisere skal have reel mulighed for planlægning, forberedelse og efterbehandling af den daglige undervisning. Efter OK13 har debatten om forberedelsestid fyldt rigtig meget i debatten. Manglende forberedelsestid kan blive en faldgrube i forhold til at undervisere benytter undervisningsmateriale i undervisningen, der umiddelbart ikke er relevante eller som måske fylder i undervisningen, uden at det støtter op om skolens/undervisningens opgave.

0   0

Danskere ryger og drikker mest i Norden

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol, skriver DTU Fødevareinstituttet. En ny undersøgelse viser, at hver femte voksen i alderen 18-65 år i Norden ryger og én ud af syv tænder smøgen hver dag. Andelen af rygere stiger i takt med, at uddannelsesniveauet falder.

0   2

Forbrugerrådet Tænk fylder 70

Forbrugerrådet Tænk fylder 70 år idag. Det fejres blandt andet med et fødselsdagsnummer af medlemsmagasinet. "Vi vil fortsat arbejde for forbedringer for forbrugerne ved at give politikerne og erhvervslivet mere viden og med- og modspil", siger formand Anja Philip i en pressemeddelelse.

0   1

Internationalt skolesundhedsnetværk flytter til UC Syd

Netværket Schools for Health in Europe flytter fra Holland til Haderslev, når UC Syd overtager organiseringen af netværket for 45 landes arbejde med sundhed i grundskolen, skriver Det Syddanske EU-Kontor. Det bliver Jesper von Seelen, lektor og ph.d., og chefkonsulent Anette Schultz som bliver ankerpersoner i det danske sekretariat. Begge skriver på bloggen Kost, motion og sundhed på folkeskolen.dk.