ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Foreningen for Madkundskab.

(4.058 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

KL: Mere praktisk undervisning i skolen skal få flere til at vælge erhvervsskolerne

I Fælles Mål skal indarbejdes et praksisnært og anvendelsesorienteret element i alle fag, hvor det er muligt. Fagene håndværk og design og madkundskab skal introduceres allerede i 1. klasse mod 4. klasse i dag, og alle elever skal vælge mindst ét praksisorienteret valgfag i 7.-9. klasse. Det er nogle af KL's bud på, hvordan folkeskolen kan blive mere praktisk og dermed fremme søgningen til erhvervsuddannelserne.

0   7

Yes, nu vil KL prioritere H&D!

Kommunernes Landsforenings nye uddannelsesudspil tilgodeser de praktiske fag i hele skolen, for at skabe flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

0   3

Madkundskabsforening: Få de uddannede lærere tilbage til faget

Madkundskab er blandt de fag i skolen, hvor skolerne udnytter lærernes kompetencer dårligst, viser tal fra Undervisningsministeriet. Brug de madkundskabsuddannede i skolen, lyder det fra Foreningen for Madkundskab.

0   0

Forskere afviser påstand om, at autisme kan kureres med diæt

Det har vakt debat i en række medier, at forfatter og blogger Ninka-Bernadette Mauritson for nylig skrev i et debatindlæg på politiken.dk, at man kan kurere autisme ved at ægge kosten om. Det har blandt andre forældre til børn med autisme, voksne med autisme og Landsforeningen Autisme taget afstand fra. Videnskab.dk har forsøgt at finde den forskning, der ligger til grund for mirakelkuren mod et uhelbredeligt handicap, men tre danske forskere afviser, at den findes.

0   3

Se min nye skole

Skolebygningen er endnu ikke færdig og lugten af dårlige toiletter breder sig.

0   8

Forstå, hvad du spiser

Kan du læse en varedeklaration og forstå den? Og hvad med produktionsmetoderne bag dine dagligvarer, kender du dem? For at kunne tage stilling til det, vi spiser, er vi nødt til at forstå, hvad vi spiser. Med andre ord, vi er nødt til at kunne tale madens sprog for at kunne følge med i samtalen. Og det kræver en dygtig underviser.

0   7

Når jeg har fødselsdag, deler jeg kage ud

Hvor meget rykker en politisk defineret mad- og måltidspolitik, hvis skole og forældre ikke står sammen om at nægte eleverne adgang til det nærliggende supermarked?

0   0

Læsesvage kan hente hjælp til aftensmaden i ny billedkogebog

Mennesker med læsebesvær kan have svært ved at lave mad efter almindelige opskrifter. Det kender de til hos Klub God Mad, en madklub for mennesker med udviklingshæmning i Aarhus. Derfor har folkene bag madklubben lavet en billedkogebog med lette, sunde, appetitlige og prisbillige madopskrifter, som udelukkende kan følges ved at se på billederne, skriver Aarhus Stiftstidende.

0   4

Smagens dag opruster med gratis lærerkurser

240 lærere og pædagoger får næste år mulighed for at få gratis kursus i, hvordan de underviser elever i at smage på maden og sætte ord på smagen.

0   4

Lyreskovskolen – succes med fælles måltidskultur og Måltidsmærket

Sund skolemad og gode rammer om måltidet i skolen er vigtig for børnenes trivsel og et godt grundlag for læring. Det glæder os derfor altid i Fødevarestyrelsen, når vi hører om de gode tiltag og erfaringer som skoler rundt om i landet gør sig.

0   4

Lærere: Madkundskab er vigtigt

Madkundskabslærerne Morten Tido Madsen og Katrine Diduch var inviteret til at give lærernes perspektiv, da DM i madkundskab, Go Cook og Landbrug og Fødevarer forleden holdt gå-hjem-møde om faget madkundskab.

2   9

Drenge elsker Loma

Drengene på Tved Skole stortrives når der er Loma

0   1

DM: Fermentering i skolekøkkenet

'Konservér din køkkenhave' er temaet for næste års danmarksmesterskab i madkundskab, Madkamp 2018. Det handler om de klassiske konserveringsmetoder for frugt og grønt, som igen er kommet på mode - syltning, saltning og fermentering.

0   6

Loma gør Tved Skole attraktiv

Loma er med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft

0   9

Lektor: Der er brug for firkantede mål for madkundskab

Faget madkundskab har rykket sig, men der er stadig udfordringer, lød det fra lektor i madkundskab Helle Brønnum Carlsen på et gå-hjem-møde om faget i sidste uge.

2   4

Debatmøde: Gå kildekritisk til de pengestærke interessenter i madkundskab

Arlas Madlejr, DM i Madkamp og Co Gooks smagekasse er blot nogle af de tilbud som skoler og lærere får om materialer og efteruddannelse i madkundskab. Men er de pengestærke interessenter godt eller skidt for faget, spurgte folkeskolen.dk på et debatmøde.

0   4

500 elever er tilmeldt den frivillige prøve i madkundskab

56 skoler har tilmeldt i alt 500 elever til prøven i madkundskab. Andre fag burde lade sig inspirere af madkundskabsprøven, mener formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson, som selv er censor.

1   7

Madkulturen lancerer manifest for madkundskab

Et nyt manifest for madkundskab sætter ord på, hvad faget kan i skolen, og skal hjælpe lærerne med at gøre fagets potentiale mere synligt for alle.

0   2

Da børns sundhed forsvandt fra nationalstrategien

Man kan kalde det et politisk kup, som ingen opdagede! For da den borgerlige regering i 2016 udskiftede den tidligere socialdemokratiske regerings nationale sundhedsmål, var børns sundhed helt skrevet ud af den officielle, nationale intention for sundhedsområdet i den nye strategi. Og det har der ærlig talt været talt alt for lidt om!

0   10

Lærer: DM i madkundskab gør mig dygtigere

Tina Vester er madkundskabslæreren bag den 6.-klasse, som i år vandt DM i Madkamp med et 'bønnebryllup'. Hun mener, Tistrup Skoles prioritering af faget har været en stor medvirkende årsag til, at hendes elever indtog førstepladsen.