Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

(4.075 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   3

Pas på med at kalde børn kræsne

I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes. Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne og i stedet har en mere positiv tilgang til maden og det børnene spiser samt smager på.

0   2

En ernærings-faglig ildsjæl takker af

I dag siger Danmarks Lærerforening farvel til en ernærings-ildsjæl. Konsulent, tidligere hovedbestyrelsesmedlem og tidligere formand for Formidlerne Ulla Maria Mortensen går på efterløn.

0   0

Gladsaxe gør skoledagen røgfri - også uden for matriklen

Hver femte af de unge, der ryger, røg første gang i skoletiden, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse, som opfordrer skoler til at gøre skoletiden røgfri både på og uden for skolens område. Gladsaxe har fra i år røgfri skole for alle elever.

0   5

Professor: Elever skal inddrages i skolers madpolitik

Hele 91 procent ud af 238 midtjyske skoler har iværksat tiltag, der skal fremme sund mad og madglæde hos eleverne, viser en undersøgelse. Men blot 21 procent har inddraget eleverne i mad og måltidspolitik. Og det er alt for lidt, mener professor Karen Wistoft. DLF er enig – og ønsker sund skolemad til alle.

0   4

Årgang Sund: Elever får kostvaner på skoleskemaet

Mange af de nye folkeskoleelever vil få kostvaner på skoleskemaet. Mejeriernes Skolemælksordning har nemlig igangsat "Projekt Sund Skole" på 350 folkeskoler landet over. Her skal indskolingseleverne være en del af projektet, der blandt andet indeholder undervisningsmateriale og idéer til aktiviteter, eleverne kan lave i spisepausen. Det er gratis at deltage i projektet, og alt materiale kan hentes digitalt.

0   2

Loma Event markerer Loma-implementering i Aalborg

Onsdag d. 3.maj afholdt Filstedvejens Skole i Aalborg LOMA Event, hvor skolen fik bevis for sin deltagelse i LOMA projektet. En dag, der - ud over fejringen - også skulle bringe de forskellige samarbejdsparter i kontakt med hinanden.

0   6

KL: Mere praktisk undervisning i skolen skal få flere til at vælge erhvervsskolerne

I Fælles Mål skal indarbejdes et praksisnært og anvendelsesorienteret element i alle fag, hvor det er muligt. Fagene håndværk og design og madkundskab skal introduceres allerede i 1. klasse mod 4. klasse i dag, og alle elever skal vælge mindst ét praksisorienteret valgfag i 7.-9. klasse. Det er nogle af KL's bud på, hvordan folkeskolen kan blive mere praktisk og dermed fremme søgningen til erhvervsuddannelserne.

0   9

Yes, nu vil KL prioritere H&D!

Kommunernes Landsforenings nye uddannelsesudspil tilgodeser de praktiske fag i hele skolen, for at skabe flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

0   5

Madkundskabsforening: Få de uddannede lærere tilbage til faget

Madkundskab er blandt de fag i skolen, hvor skolerne udnytter lærernes kompetencer dårligst, viser tal fra Undervisningsministeriet. Brug de madkundskabsuddannede i skolen, lyder det fra Foreningen for Madkundskab.

0   0

Forskere afviser påstand om, at autisme kan kureres med diæt

Det har vakt debat i en række medier, at forfatter og blogger Ninka-Bernadette Mauritson for nylig skrev i et debatindlæg på politiken.dk, at man kan kurere autisme ved at ægge kosten om. Det har blandt andre forældre til børn med autisme, voksne med autisme og Landsforeningen Autisme taget afstand fra. Videnskab.dk har forsøgt at finde den forskning, der ligger til grund for mirakelkuren mod et uhelbredeligt handicap, men tre danske forskere afviser, at den findes.

0   3

Se min nye skole

Skolebygningen er endnu ikke færdig og lugten af dårlige toiletter breder sig.

0   8

Forstå, hvad du spiser

Kan du læse en varedeklaration og forstå den? Og hvad med produktionsmetoderne bag dine dagligvarer, kender du dem? For at kunne tage stilling til det, vi spiser, er vi nødt til at forstå, hvad vi spiser. Med andre ord, vi er nødt til at kunne tale madens sprog for at kunne følge med i samtalen. Og det kræver en dygtig underviser.

0   7

Når jeg har fødselsdag, deler jeg kage ud

Hvor meget rykker en politisk defineret mad- og måltidspolitik, hvis skole og forældre ikke står sammen om at nægte eleverne adgang til det nærliggende supermarked?

0   1

Læsesvage kan hente hjælp til aftensmaden i ny billedkogebog

Mennesker med læsebesvær kan have svært ved at lave mad efter almindelige opskrifter. Det kender de til hos Klub God Mad, en madklub for mennesker med udviklingshæmning i Aarhus. Derfor har folkene bag madklubben lavet en billedkogebog med lette, sunde, appetitlige og prisbillige madopskrifter, som udelukkende kan følges ved at se på billederne, skriver Aarhus Stiftstidende.

0   4

Smagens dag opruster med gratis lærerkurser

240 lærere og pædagoger får næste år mulighed for at få gratis kursus i, hvordan de underviser elever i at smage på maden og sætte ord på smagen.

0   4

Lyreskovskolen – succes med fælles måltidskultur og Måltidsmærket

Sund skolemad og gode rammer om måltidet i skolen er vigtig for børnenes trivsel og et godt grundlag for læring. Det glæder os derfor altid i Fødevarestyrelsen, når vi hører om de gode tiltag og erfaringer som skoler rundt om i landet gør sig.

0   5

Lærere: Madkundskab er vigtigt

Madkundskabslærerne Morten Tido Madsen og Katrine Diduch var inviteret til at give lærernes perspektiv, da DM i madkundskab, Go Cook og Landbrug og Fødevarer forleden holdt gå-hjem-møde om faget madkundskab.

2   9

Drenge elsker Loma

Drengene på Tved Skole stortrives når der er Loma

0   1

DM: Fermentering i skolekøkkenet

'Konservér din køkkenhave' er temaet for næste års danmarksmesterskab i madkundskab, Madkamp 2018. Det handler om de klassiske konserveringsmetoder for frugt og grønt, som igen er kommet på mode - syltning, saltning og fermentering.

0   6

Loma gør Tved Skole attraktiv

Loma er med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft