Guide

Sådan lander du drømmejobbet

En guide til den gode jobansøgning fra skoleleder Gitte Rasmussen og job- og karrierekonsulent Christina Ejby fra Lærernes a-kasse.

Publiceret

Husk en god overskrift

Skoler søger ofte flere lærere til forskellige stillinger på samme tid, så vær præcis i overskriften: ”Jobansøgning til stilling som dansklærer i indskolingen”. Nedenunder skal du så skrive en overskrift, der siger noget særligt om dig, for eksempel ”Nyudklækket lærer vil gøre læring i indskolingen sjov” eller ”Ekspert i specialpædagogik og elsker børn”.

Gør det kort

Hold dig til en ansøgning på en side, og strukturér gerne teksten i mindre overskrifter. Ryk dit foto til cv’et. Drop opremsninger af tidligere arbejdspladser, medmindre du har eksempler eller resultater, der er relevante for arbejdsgiveren. Det samme gælder bilag og referencer – undlad alt, der ikke er vigtigt for lige præcis den skole, du søger job hos. Husk for guds skyld korrekturlæsning.

Ingen huller i dit CV

Et uforklaret hul i dit cv bekymrer arbejdsgiveren. Husk derfor at skrive det på, hvis du har været ude at rejse, på barsel eller været selvvalgt ledig. Brug årstal og ikke nødvendigvis måneder i dit cv – det kan hjælpe til at dække over mindre huller. Eller skriv ”Udvalgt erhvervserfaring” som overskrift ved din erhvervserfaring – så ved arbejdsgiver, at du har plukket i dine ansættelser efter relevans.

Undgå floskler

At være lærenem, have mange bolde i luften på én gang eller være omstillingsparat, men samtidig nede på jorden, siger i virkeligheden ikke rigtig noget. Del i stedet eksempler og holdninger, der er spændende at læse og suger arbejdsgiveren ind og giver et billede af, hvem du er. Og så er det godt at fornemme, at du er vild med børn, nu du skal arbejde med dem.

Vis at du er robust

Robusthed i en travl folkeskolehverdag er vigtigt. Men i stedet for at skrive, at du er det, så vis det gennem eksempler fra tidligere arbejdspladser, eller forklar, hvordan din tilgang er, når tingene spidser til.

Sælg dig selv

Du har hverken pligt eller gavn af at skrive det, hvis du gik ned med stress på dit sidste job. Men vid, hvad du vil sige til samtalen, hvis du bliver spurgt. Måske oplevelsen har gjort dig skarpere på, hvilke vilkår du ikke vil arbejde under. Har du ikke alle de efterspurgte kompetencer, så beskriv, hvordan du er særligt lærenem og nysgerrig, eller hvordan du har haft succes med andre ting, der minder om det, der bliver efterspurgt.