Matematik-netværket er for alle, der interesserer sig for og underviser i matematik. Dækker alle klassetrin. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

(6.664 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Matematik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   3

Det skal undersøges

Ministeriet har sammen med Skolelederforeningen og DLF igangsat et projekt ”Bedre kvalitet i matematik og dansk”. Stort anlagt med mange (i matematik) 4. - 5. klasses elever rundt om i Danmark som skal deltage på forskellig vis. Projektet omtales med forkortelsen KIDM og forløber i perioden 2016 - 2018. Projektgruppen består af folk fra fire UC’er (UCN, UCSyd, UCL og UCSJ) og to universiteter ( Ålborg og Syddanske).

0   0

Mød dit fagblad på Læringsfestivalen

Hvis du er gæst på Danmarks Læringsfestival i Bella Center den 1. eller 2. marts, så kig forbi fagbladet Folkeskolen på stand 14.

2   13

Regnehistorier… hvad er det egentlig for en størrelse?

Hvad er en regnehistorie? Og hvad er forskellen på en ”almindelig” historie og en regnehistorie? Hvornår bliver en historie egentlig til en regnehistorie? Spørgsmålene er mange, og det samme kan svarene være. Blandt elever har jeg hørt svar, der spænder lige fra ”det er historier, der handler om regnvejr”, til ”det er vist noget med tal” eller ”det er de historier, der står i matematikbøgerne”.

0   19

Matematik med hjælpemidler

Til prøven må eleven anvende alle de hjælpemidler, som eleven har anvendt i den daglige undervisning!

2   19

Alternative sandheder og statistiske hjerter

Der er tre slags løgne: løgn, forbandet løgn og statistik. Citatet er tilskrevet Mark Twain og bruges gerne, hvor statistik på en eller anden måde viser noget, der er meget bias eller direkte ukorrekt - men svært gennemskueligt. Spørgsmålet i denne blog er, hvordan man reagerer før man har opdaget at det er forkert, og efter man har opdaget det.

5   21

Kompleksitet

Om (mis-) forhold mellem kompleksiteten i hhv. undervisningen og bevæggrundene for undervisningsudviklende indsatser.

3   16

Træning i matematik!

Skal vi træne i matematik, så lad os løbe en tur ned i gården

0   3

"Skak giver god koncentration"

En 5.-klasse på Søndermarkskolen har fået undervisning i skak i fire måneder. Jeg synes, de er blevet bedre til at koncentrere sig, siger matematiklæreren. I dag deltog elever fra skolens 5.-klasser i Skolernes Skakdag.

0   3

Her er de nominerede til Undervisningsmiddelprisen 2017

Halvtreds undervisningsmaterialer er blevet til tre. Uvm.dk har nu offentliggjort de nominerede til Undervisningsmiddelprisen: "Filmiske virkemidler. Analyse og produktion i undervisningen" - bog af Jan Frydensbjerg og Ole Brynaa Solkær. "Ordet er dit. Fokus på mundtlighed i 5.-6. klasse" - bog med supplerende video -og lyd-materiale af Pernille Hargbøl Madsen. "RoS/Test Gange" - funktionel test til elever der har svært ved at gange af Pernille B. Sunde og Pernille Pind.

ANMELDELSE
0   15

Let's do it?

I en frugtbar vekselvirkning mellem teori og eksempler fra praksis præsenteres læseren for vigtig baggrundsviden om og tilgange til feltet ”it i matematikundervisningen”. Et igangværende ph.d.-projekt vidner dog om, at begejstringen ikke er udelt.

1   2

Pizza Spillet - En metode til at styrke elevens paratviden

Har du elever der mangler paratviden i matematik eller bare har gavn af mere træning? Eller glemte du at klargøre vikarmateriale til din klasse. Så kan pizza spillet være noget for dig og dine elever.

43   29

Forskere: Træningsopgaver fylder for meget i skolen

En ny undersøgelse viser, at op til halvdelen af de opgaver, danske elever løser i fagene dansk, matematik og naturfag, ikke udvikler de kompetencer, der kræves i det 21. århundrede, såsom kreativitet, samarbejde og selvstændig vidensproduktion. Det er blandt andet afgangsprøvernes skyld.

0   18

Verdens vigtigste fag!

Matematik, faget der bliver undervist i over hele verden.

0   27

Danmarksmestrene i dansk, matematik og idræt er fundet

370 elever har i dag dystet ved regions- og landsmesterskaberne i DM i fagene. Nu er danmarksmestrene kåret.

0   2

Følg finalen i det første DM i fagene

Lige nu er finalen i det første DM i skolefagene i gangi Nørresundby. Følg den live nedenfor.

1   13

Kvalitet i undervisningsmaterialer og læringsplatforme

Hvad kendetegner det gode undervisningsmateriale og arbejdet med læringsplatforme?

0   7

DM i morgen: "Fedt at dyrke elevernes talenter"

I morgen skal næsten 400 8.- og 9.-klasseelever fra hele landet dyste i dansk, matematik og idræt ved det første DM i fagene nogensinde. Konkurrencen gør det sejt at gå op i fagene, siger lærer Tommy Sjøner.

0   18

På tur med Digimath

Er i Dublin med Erasmus+ projektet Digimath!

0   14

Så gik regnehullernes far på pension!

Peter Weng er efter mange års tro tjeneste i matematikdidaktikkens tegn gået på pension

4   37

Målstyret i praksis

Der bliver talt og skrevet meget om målstyret undervisning, men det behøves slet ikke at være så besværligt!