Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

(3.825 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Håndværk og Design kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   3

Undervisningsminister & kreativitet

Er håndværk og design per definition kreativt? Er dansk så det modsatte?

0   0

Riisager og DF: Mere dybde i de kreative fag

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen opfordrer skoleledelserne og skolebestyrelserne til at fokusere mere på de kreative og musiske fag. Det skriver de i et debatindlæg i JydskeVestkysten. De ser gerne, at der kommer mere faglig dybde ind i undervisningen i de kreative fag. Med folkeskolereformen blev skolerne pålagt at inddrage civilsamfundet i undervisningen, og det mener de to politikere at de kreative fag kan drage nytte af.

0   4

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

0   0

Nyt: Nu er huskunstnerordningen også for håndværk og design

Som noget nyt giver Statens Kunstfonds huskunstnerordning nu også støtte til, at skoler kan lave forløb sammen med kunsthåndværkere og designere.

0   2

Elever bygger fremtidens huse

Et hus i New York med egen robot og swimmingpool på taget? På Antvorskov Skole har eleverne fundet krystalkuglen frem og er kommet op med deres bud på, hvordan vores boliger ser ud om 30 år.

0   2

Af-akademisering af skolen. Graphic Novel puslespil.

I denne tid, hvor det lystigt bliver debatteret, at den danske folkeskole er blevet akademiseret og at testning af elevers boglige formåen, fylder for meget, skal vi lærere stoppe op. Vi skal stoppe op, og spørge os selv: hvad vi kan gøre ved det? I dette indlæg finder du et muligt svar, og et forløb der matcher det. Det er praktisk dansk.

0   14

Håndværk før design

Et nyt skoleår er blevet skudt i gang. Mange elever skal have håndværk og design for første gang. Men hvad skal eleverne lære først. Håndværk eller design?

0   5

Sæt i gang!

Opfordring til kommuner og skoler om at sætte handling bag ordene om de praktiske skoler - og fx støtte op om de initiativer, der er i gang.

4   19

Lærer kom politikere i forkøbet: Indførte praktisk projektopgave for fire år siden

I Holbæk Kommune kan alle elever vælge en praktisk projektopgave. Ideen kom fra lærer Charlotte Nielsen, som udviklede en model for fire år siden.

0   1

KL vil have håndværk ind i skolens formål

Efter sommerens debat om mulige ændringer af folkeskolelovens formålsparagraf, melder formanden for KL's Børne- og Kulturudvalg Anna Mee Allerslev (R) sig nu med et bud på en konkret ændring: "Arbejdsmarkedet mangler akut faglært arbejdskraft, og behovet vokser kun markant de kommende år. Samtidig har vi en stolt tradition for det håndværksmæssige her i landet. Det skal formålsparagraffen naturligvis afspejle", sagde hun i weekenden i Politiken.

2   13

Flertal vil indføre praktisk projektopgave

Et politisk flertal vil indføre muligheden for at aflevere projektopgaven i 9. klasse i form af et praktisk produkt frem for en rapport, video eller lignende. "Den primære tanke er at skabe en bedre folkeskole for de elever, der savner fokus på andet end det boglige", siger SF's uddannelsesordfører Jacob Mark til Berlingske.

0   3

Socialdemokrat: Håndværk er også dannelse

Der skal mere håndværk og praktisk arbejde ind i folkeskolen. Det slog Socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye i går fast under sit oplæg på årets Sorø-møde, der har dannelse som hovedtema. Ifølge Tesfaye på skoleliv.dk er dannelse ikke kun bøger og teori, men i mindst lige så høj grad evnen til at udføre et håndværk. Derfor mener politikeren, der selv er uddannet murer, at balancen mellem hovedet og hænderne skal genoprettes i folkeskolen.

1   7

Elever har designet nyt udeområde i H&D

På Gadehaveskolen i Høje-Taastrup er et udeareal blevet lavet om til et nyt, indbydende byværksted, hvor der både er plads til køkkenhave, hyggekroge og reparation af cykler. Bag designet står elever fra skolens 4.-6. klasser, som har udviklet stedet i håndværk og design.

0   6

KL: Mere praktisk undervisning i skolen skal få flere til at vælge erhvervsskolerne

I Fælles Mål skal indarbejdes et praksisnært og anvendelsesorienteret element i alle fag, hvor det er muligt. Fagene håndværk og design og madkundskab skal introduceres allerede i 1. klasse mod 4. klasse i dag, og alle elever skal vælge mindst ét praksisorienteret valgfag i 7.-9. klasse. Det er nogle af KL's bud på, hvordan folkeskolen kan blive mere praktisk og dermed fremme søgningen til erhvervsuddannelserne.

0   10

Vater eller ej

»Vi gik meget op i, at alt skulle være i lod og vater. Men da resultaterne begyndte at komme, måtte jeg jo bare acceptere, at det var det ikke«.

0   9

Yes, nu vil KL prioritere H&D!

Kommunernes Landsforenings nye uddannelsesudspil tilgodeser de praktiske fag i hele skolen, for at skabe flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

0   3

Bæredygtighed og streetart

Mange af os kender følelsen: et nyt stykke tøj kan gøre underværker. Både for krop og for sjæl. Men hvor, hvordan og hvem har egentlig produceret vores tøj?

2   6

DigiPippi skal lære pigerne at bruge it - uden drengene

Fem hele torsdage lærer pigerne i 4. klasse på Dagmarskolen i Ringsted at bruge it, mens drengene er sendt på tur. Det sker som led i projektet DigiPippi, der skal skabe kvindelige it-rollemodeller.

4   7

Sæt H/D på dagsordenen!

Hvis vi skal have forældrene til at forstå vigtigheden af håndværk og design må vi sætte det på dagsordenen - og helst i en praktisk form på forældremøderne.