Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

(5.125 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   6

Færre bindende mål: Lærer frygter, idræt bliver aktivitetsfag

Idrætslærer og idrætsrådgiver på folkeskolen.dk, Trine Hemmer-Hansen, tror ikke, at opblødningen af Fælles Mål kommer til at mærkes i hendes undervisning. Hun håber, at lærerne stadig vil bruge færdighed- og vidensmålene i idræt, for ellers kan det gå ud over faget, lyder hendes vurdering.

0   6

Lektor: Husk den sproglige dimension i idræt

Det er vigtigt at huske den sproglige dimension i idrætsundervisningen, når færdigheds- og vidensmålene om kort tid bliver vejledende. Det mener idrætslektor, som frygter for ensidig undervisning med for meget boldspil og for lidt fagsprog.

0   2

Idrætslærere styrer bevægelsen

Haarby Skoles idrætslærere glæder sig over nye faciliteter for 10 millioner kroner. Ombygningen tvinger elever og lærere til at bevæge sig mere, og projektet har givet skolens lange gange nyt liv. Projektet skal binder idrætslivet i den nærliggende hal sammen med skolen under mottoet "Skolen ind i hallen, og hallen ind skolen"

0   28

Badekulturen i børnehøjde

Allerførste år i skolen. Idræt på skemaet. 25 elever blandet drenge og piger. Én lærer. Det giver sig selv: omklædning og badning foregår sammen – drenge og piger.

0   5

Elever med ADHD eller autisme har brug for faste rammer i idrætstimerne

Selv om elever med ADHD og autisme er glade for at bevæge sig, bliver de ofte fritaget for idræt. Det kan være med til at ekskludere dem fra klassens sociale liv. Det kan lade sig gøre at involvere eleverne, hvis idrætslærerne tager hensyn til deres behov, siger forsker.

2   4

Riisager: Mere bevægelse kræver bedre planlægning fra skolelederne

Sløve teenagere i udskolingen skal ifølge ministerens nye kampagne bevæge sig væsentlig mere for at nå op på 45 minutter om dagen. Skolelederne skal være bedre til at styre kalenderen, og det er ikke raketvidenskab, siger ministeren.

2   22

Hvor er tiden til bevægelsesdelen?

Bevægelsesdelen i folkeskolen har været på manges læber lige siden der blev sat fokus på de 45 minutters bevægelse gennem den nye skolereform. Alligevel er der meget, der stadig tyder på, at bevægelsen ikke er blevet implementeret i skolen. Nu vil ministeren støtte lærerne endnu mere med en ny kampagne, som blev lanceret her til morgen.

0   6

Ministeren skubber til bevægelsen i udskolingen

Det går for trægt med de 45 minutters bevægelse dagligt for både elever og lærere i de ældste klasser, mener undervisningsminister Merete Riisager, der nu starter en kampagne med temadage og praksisnær vejledning.

0   13

Manglende efteruddannelse – en snubletråd for skolens og lærernes fortsatte udvikling!

Det påpeges igen og igen, hvor vigtigt det er for elevernes tilegnelse af faglighed, at de har fagligt kompetente og pædagogisk engagerede lærere. I blogindlægget diskuteres mulighederne for, hvorledes det kan gennemføres. Jeg foreslår i indlægget, at den enkelte lærer op til kommunevalgene i november konfronterer lokalpolitikerne med problematikken.

0   2

DM i fagene – nu også med biologi og historie

Nu kan lærerne igen tilmelde elever til danmarksmesterskaberne i skolefag. I år konkurreres der i dansk, matematik, biologi og historie. Idræt var med sidste år, men er droppet i år.

0   11

Praktiskfaglig elevvurdering begejstrer og bekymrer

Håndværk og design-lærer Katrine Dalin Diduch glæder sig over regeringens planer om, at eleverne fremover skal have vurderet praktiske færdigheder, inden de forlader folkeskolen. Men hun ærgrer sig over, at et nyt lovforslag er for ukonkret.

1   4

Lovforslag i høring: Elevernes praktiske færdigheder skal vurderes fra næste skoleår

Et forslag om at tilføje en praktiskfaglig vurdering som en del af uddannelsesparathedsvurderingen er netop sendt i høring. Vurderingen skal foretages ud fra praktiskfaglige elementer i udskolingen.

0   26

Læring kræver bevægelse

Aarhus Idrætslærerforening kæmper lige nu for at komme ud af deres ’hviletilstand’. Nyt initiativ og samarbejde med ESAA vil forhåbentlig få idrætslærerne på banen igen. Målet er at give idrætslærerne ideer til samarbejde både på tværs af skolerne og ud til foreningslivet – i det hele taget at skabe et netværk for idrætslærerne.

0   0

Trivsel og sundhed tænkt ind i fagene virker

I fire kommuner har skoler systematisk integreret forløb fra Sex & Samfund ind i faglige undervisningsforløb i dansk, billedkunst, idræt, historie og samfundsfag. Og ifølge en evaluering oplever både elever og lærere, at samtænkningen skaber et stærkt fundament for at udvikle fællesskaber med bedre trivsel. "Når trivselsindsatsen står alene, kommer det nemt til at handle om den enkelte elev", forklarer pædagogisk konsulent Lone Smidt i en pressemeddelelse.

0   38

Idræt og køn

Efter at idræt har fået mere fokus på den teoretiske dimension i faget, ses forskellen på drenge og piger mere tydeligt i den daglige undervisning. Når jeg implementerer teorien midt i hallen og afbryder aktiviteten for en kort stund ses en markant forskel på reaktionen mellem kønnene.

0   36

Karakter i idræt – en fælles forståelse

De første to idrætslektioner på 8. årgang afholder vi i klasselokalet. Vi byder eleverne velkommen med en dagsorden, som blandt andet indeholder badekultur, teori og praksis, deltagelse i faget samt karakter. Sidstnævnte udløste en god konstruktiv debat om, hvordan vi som lærere vurderer eleverne i dette praktiske fag.

1   3

Bevægelse: Eleverne skal lære med kroppen

De lærde strides fortsat: Hænger motion og læring overhovedet sammen? Læring og bevægelse skal tænkes mere sammen, så man har kroppen med i sin læring, lyder svaret fra Dansk Skoleidræt, der ligesom som undervisningsministeren er på vej med en kampagne.

0   42

Den mundtlige dimension skal også prioriteres i indskolingen

Forberedelsen til det nye kommende skoleår starter op i denne uge. Én af de problemstillinger, jeg vil tage op i mit idræts-fagteam, handler om, hvordan indskolings- og udskolingslærerne bør arbejde tættere sammen, så eleverne bliver præsenteret for samtalen og dialogen allerede fra de første år i idrætsundervisningen.

0   1

Evaluering afgør fremtiden for Handicapidrættens Videnscenter

I disse dage gennemgår Handicapidrættens Videnscenter en evaluering, som vil få indflydelse på centrets fremtid. Centrets nuværende finansiering udløber i sommeren 2018, og blandt andet på baggrund af evalueringen bliver det i efteråret besluttet, om centret fortsat skal eksistere skriver centret på sin hjemmeside. I første omgang har konsulentfirmaet COWI afholdt en workshop med medarbejdere og samarbejdspartnere. Næste skridt er interview med en række borgere og fagfolk, som har indgået i samarbejder og projekter med videnscentret. Evalueringen vil ligge klar den 15. august.

0   3

Skole-roklub-samarbejde kan kaste medaljer af sig

Ved det seneste indendørs-DM var over halvdelen af deltageren skoleroere fra Holstebro, skriver DR Midt- og Vestjylland. Ifølge træner og tidligere guldfirer-roer Søren Madsen skal årsagen til roklubbens succes findes i et samarbejde, hvor elever fra 6. klasse i Holstebro Kommune får mulighed for at bytte idrætstimerne på skoleskemaet ud med roning.