Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
5.147 andre er allerede tilmeldt

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

45 minutters bevægelse: "Antallet af minutter interesser mig ikke"

Ifølge formanden for skolelederne er det helt ligegyldigt, om eleverne får 30 eller 45 minutters bevægelse om dagen. Nye tal viser, hvor mange timers motion eleverne har på skemaet.

0   1

Skole får puljepenge til tysk idrætsforløb

På Sorø Borgerskole fandt tysk- og idrætslærer Paula Ingemann Rasmussen på at kombinere sine to linjefag, da hun så, at hun kunne søge del i ministeriets tyskpulje. Det blev til forløbet Sport und Sprache og et samarbejde med en skole i Kiel.

ANMELDELSE
0   10

Fagligt, flot og forvirrende

Undervisningsministeriets længe ventede gratis inspirationsmateriale til arbejdet med den sproglige udvikling i fagene er nu tilgængeligt. 13 udførlige og fagligt stærke forløb ligger på Emu'en - lige til at hente ned. Sådan da.

0   1

Skolernes Motionsdag runder 35 år i god form

I dag afvikler skoler landet over motionsdagen som kickstart på efterårsferien. På Hunderupskolen i Odense er vægten i år lagt på boldspil, andre steder handler det om mad og motion. Flere idrætslærere synes godt om at kunne variere den traditionelle dag.

4   58

”Min mor har ikke pakket mit tøj”

I fredags havde jeg idræt med min 7. klasse, og som ofte er der elever, der har glemt deres tøj. Da jeg spørger nærmere ind til det, viser det sig, at flere af dem undskylder sig med, at deres mor ikke havde pakket tøjet eller sat det frem til dem. I 7. klasse?? Jeg er målløs!

2   0

Tænk mad og motion sammen – start med skolernes motionsdag

I disse uger er motion en del af skoleskemaet på mange skoler. Det kulminerer med skolernes motionsdag inden efterårsferien. Der er dog et stort behov for, at vi tænker mad og motion sammen i skolen. Begge dele er vigtige for elevernes helbred og trivsel. Læs her, hvordan du hurtigt kommer i gang.

0   4

Gylden pegepind til københavnske idrætslærere

Københavns idrætslæreres forening KKI er til aften blevet hædret med prisen KLF's Gyldne Pegepind. "Jeg ser prisen som en anerkendelse af idrætsfaget, som har fået højere status de senere år", siger formand Kim Darving.

0   57

Brug lokalsamfundet i din undervisning

Jeg har rigtig god erfaring med at inddrage lokalsamfundet i min undervisning. Der findes mange gratis tilbud, som både kan gavne skolen og samfundet. Det handler blot om at finde på ideerne – og her kan eleverne også hjælpe til.

0   126

Bachelor: Flow gennem orienteringsløb

Skolens dannelse kan ikke måles, men flow kan bruges som en indikator for, om der grobund for læring, trivsel og udvikling", siger Emma Klingenberg efter et projekt med orienteringsløb i 5.klasse.

0   319

Bachelor: Et fag med uudnyttet potentiale

Idræt er nu et prøvefag, men det er ikke nok til at hæve fagets status. Skoleledelse og idrætslærere må arbejde sammen om at ændre kulturen, siger Amalie Rasmussen.

0   28

Tag boldspilstrappen med på halgulvet

Motoriske grundbevægelser, kaosspil, formel og funktionel træning samt den dynamiske boldspilstrappe var blot nogle af de fagbegreber min klasse og jeg fik italesat i dag i idrætsundervisningen. Det hele foregik midt på halgulvet – det teoretiske og det praktiske sammen i ét.

0   129

Bachelorer: Bevæg jer væk fra stress

Selv om motion og bevægelse kan modvirke stress, bruges det for lidt i skolen, mener Camilla Pedersen og Helle Bergholt.

0   9

Færre bindende mål: Lærer frygter, idræt bliver aktivitetsfag

Idrætslærer og idrætsrådgiver på folkeskolen.dk, Trine Hemmer-Hansen, tror ikke, at opblødningen af Fælles Mål kommer til at mærkes i hendes undervisning. Hun håber, at lærerne stadig vil bruge færdighed- og vidensmålene i idræt, for ellers kan det gå ud over faget, lyder hendes vurdering.

0   7

Lektor: Husk den sproglige dimension i idræt

Det er vigtigt at huske den sproglige dimension i idrætsundervisningen, når færdigheds- og vidensmålene om kort tid bliver vejledende. Det mener idrætslektor, som frygter for ensidig undervisning med for meget boldspil og for lidt fagsprog.

0   2

Idrætslærere styrer bevægelsen

Haarby Skoles idrætslærere glæder sig over nye faciliteter for 10 millioner kroner. Ombygningen tvinger elever og lærere til at bevæge sig mere, og projektet har givet skolens lange gange nyt liv. Projektet skal binder idrætslivet i den nærliggende hal sammen med skolen under mottoet "Skolen ind i hallen, og hallen ind skolen"

0   35

Badekulturen i børnehøjde

Allerførste år i skolen. Idræt på skemaet. 25 elever blandet drenge og piger. Én lærer. Det giver sig selv: omklædning og badning foregår sammen – drenge og piger.

0   5

Elever med ADHD eller autisme har brug for faste rammer i idrætstimerne

Selv om elever med ADHD og autisme er glade for at bevæge sig, bliver de ofte fritaget for idræt. Det kan være med til at ekskludere dem fra klassens sociale liv. Det kan lade sig gøre at involvere eleverne, hvis idrætslærerne tager hensyn til deres behov, siger forsker.

2   4

Riisager: Mere bevægelse kræver bedre planlægning fra skolelederne

Sløve teenagere i udskolingen skal ifølge ministerens nye kampagne bevæge sig væsentlig mere for at nå op på 45 minutter om dagen. Skolelederne skal være bedre til at styre kalenderen, og det er ikke raketvidenskab, siger ministeren.

2   29

Hvor er tiden til bevægelsesdelen?

Bevægelsesdelen i folkeskolen har været på manges læber lige siden der blev sat fokus på de 45 minutters bevægelse gennem den nye skolereform. Alligevel er der meget, der stadig tyder på, at bevægelsen ikke er blevet implementeret i skolen. Nu vil ministeren støtte lærerne endnu mere med en ny kampagne, som blev lanceret her til morgen.

0   6

Ministeren skubber til bevægelsen i udskolingen

Det går for trægt med de 45 minutters bevægelse dagligt for både elever og lærere i de ældste klasser, mener undervisningsminister Merete Riisager, der nu starter en kampagne med temadage og praksisnær vejledning.