IDRÆT er et fagligt netværk for idrætslærere og andre, der arbejder med eller underviser i idræt i folkeskolen.

(5.038 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Når idrætsdagen er en helligdag

Efter OL i Tokyo i 1964 blev legenes åbningsdag national helligdag, hvor alle har fri. Den anden mandag i oktober er der idrætsdag i alle japanske skoler, hvor forældre og bedsteforældre overværer løbekonkurrencer, boldkast, dans og gymnastik - og til slut ofte en menneske-pyramide, hvor alle i afslutningsklassen står på skuldrene af hinanden. Det fortæller journalist Asger Røjle Christensen om på blogmediet POV.

0   9

De passive faglige foreninger

Den er der stadig – passionen for idrætsfaget. Jeg oplever den dagligt blandt mine kompetente kollegaer i udskolingen samt på kurser. Tiden er dog knap til de mere frivillige fagforeninger som f.eks. for idrætslærerne, hvilket i sidste ende rammer eleverne.

0   2

Faglig og træningsorienteret arbejde i indskolingen

Har du brug for et forløb til en ekstra idrætslektion, eller skabe lidt hype om et idrætstræningsforløb, så kan eleverne måske træne som astronauter.

0   3

Ser man det…..

Mens vi i Danmark fortsat i forlængelse af skolereformen i 2014 drøfter vigtigheden og nødvendigheden af sammenhængen mellem teori og praksis, lange skoledage, mere bevægelse i skolen etc., så efterlyser unge fra udvalgte OECD lande lige netop nogle af disse perspektiver i fremtidens udvikling af OECD læreplaner.

ANMELDELSE
1   9

"Aktivitetshjulet" sætter skolen i bevægelse

"Aktivitetshjulet" er et didaktisk redskab til udvikling af bevægelse i skolen, idrætsaktiviteter og idrætsundervisning. Materialet giver fine muligheder for at beskrive, analysere, reflektere og udvikle aktiviteter, også med særlig fokus på læring.

0   8

Udfordringerne skal også til høring

Endnu engang har bevægelsesdelen været til debat, og igen må vi konstatere, at rigtig mange elever ikke får de 45 minutters bevægelse hver dag, som de har krav på. Inspirationen til denne blog kom efter at have læst artiklen ”Bevægelse i undervisningen: Fem lektioner ekstra idræt om ugen” fra Folkeskolen.dk

15   3

Bevægelse i undervisningen: Fem lektioner idræt om ugen

Nymarkskolens leder René Nielsen, Slagelse, var fredag for Folketingets undervisningsudvalg, som ville høre gode eksempler på den svære øvelse med at få 45 minutters ind i undervisningen hver dag.

0   2

Da børns sundhed forsvandt fra nationalstrategien

Man kan kalde det et politisk kup, som ingen opdagede! For da den borgerlige regering i 2016 udskiftede den tidligere socialdemokratiske regerings nationale sundhedsmål, var børns sundhed helt skrevet ud af den officielle, nationale intention for sundhedsområdet i den nye strategi. Og det har der ærlig talt været talt alt for lidt om!

0   1

Høring: Inspiration til mere bevægelse

På mange skoler er der stadig lang vej til reformens krav om 45 minutters bevægelse dagligt. Derfor holder Undervisningsudvalget i dag åben høring med indspark om god motion.

1   27

Prisvinder: ”Relationsarbejde er det vigtigste for mig”

Lærer Mette Petersen synes, at noget af det sjoveste og mest givende i arbejdet som dansklærer er at lave avis med eleverne og komme "ud i virkeligheden". Den 44-årige lærer i Allerød er hovedvinder i dagbladet Politikens kåring af årets underviser.

0   6

Quidditch – et spil med plads til differentiering

Er du lige så god som Harry Potter til at fange det gyldne lyn? Quidditch er et spil med tempo, action og taktik – og så er det genial at udvikle på ved hjælp af spilhjulet. Her til morgen præsenterede vi spillet for vores 7. klasseelever…

0   1

Hvordan kan Åben skole blive mere end en sjov dag?

Når jeg taler med repræsentanter fra skoler og kommuner er de parate til at opprioritere og opdyrke potentialet i Åben skole. Det kræver, at klubber og andre omgivelser til skolerne kommer med noget, som skoler, elever og lærere ikke har i forvejen.

0   15

Bevægelsesdukse kan hjælpe læreren

Som et led i udviklingen omkring mere bevægelse på vores skole vil vi fra næste år indføre dukse, hvis fokus udelukkende bliver på bevægelsesdelen i fagene. Mine to klasser bliver forsøgskaniner indtil sommerferien – for hvordan bruges duksene på den bedste måde?

0   8

Idræt som udtræksfag – velkommen, igen!

Tredje år i træk ud af tre mulige. Vi hilser endnu engang idrætsprøven velkommen på vores skole. Her kommer nogle fif til andre lærere, som evt. skal have elever op for første gang.

0   5

Delebørns skolearbejde og pakning af skoletasken – ikke at forveksle med kufferten

Nogle skilsmissebørn tynges af alt det, de skal huske – og slæbe. De voksne kan lette presset.

0   0

Forsker undersøger sammenhængen mellem skydning og ADHD

Kan skydning som idræt have indvirkning på et barns ADHD-symptomer, og kan barnet lære noget, som kan bruges i andre sammenhænge? Det undersøger Annegrete Gohr Månsson i en ph.d. på Syddansk Universitet, skriver Fyens Stiftstidende. ”Skydning kan få børn med ADHD og lignende vanskeligheder til at falde til ro, imens de er til skydning. Men om regelmæssig skydetræning har en indvirkning på børnenes generelle ADHD-symptomer eller generelle trivsel og livskvalitet, ved vi ikke. Det er det, jeg undersøger”, siger Annegrete Gohr Månsson, som vil være klar med de første resultater i 2018.

0   10

Halgulvets finurlige opdelinger – kosmos eller kaos?

Både i min egen barndoms idrætsundervisning og nu i mit virke som idrætslærer har den planlagte aktivitet i faget idræt ofte været noget, en hel klasse kunne lave sammen. Men hvad sker der, hvis samme spil foregår på seks forskellige baner rundt om i hallen – bliver der tale om kosmos eller kaos?

0   9

Indholdsområderne i idræt er trukket – hvad så nu?

D. 1. april var det i år tilladt at trække indholdsområder til idrætsprøven i 9. klasse – også selvom eleverne endnu ikke ved, om de skal op i idræt eller ej. Hvordan bruger eleverne og lærerne tiden bedst indtil de d. 24. april reelt ved, om de skal op i idræt eller ej?

0   8

Fokus på idrætskultur gennem løb, spring og kast

I juni måned i år afholdes der Skole OL her i Aarhus. I den anledning har Aarhus kommune valgt at poste penge i endnu et nyt projekt – en lærebog til eleverne på mellemtrinnet med fokus på idrætskultur gennem løb, spring og kast.

0   4

Næbdyret i skoleidræt…

Behovet for at tydeliggøre uddannelsesdimensionen i skoleidræt og inddrage teori i den daglige undervisning er øget markant med indførsel af vidensmål og en prøve i faget. Men teori er et ”næbdyr” i skoleidræt! Læs her kort om hvorfor og læs evt. videre om udfordringer og potentialer, som didaktiske læremidler til eleverne har, når skoleidræt skal gå fra at tage sig ud idræt som træning til i højere grad at fremstå som idræt som undervisning.