Nyheder, blogs og indlæg om it i undervisningen, it-didaktik, gadgets og erfaringer fra lærer til lærer

(10.663 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   2

TDC og Danske Skoleelever lancerer digitalt kørekort

Ifølge en undersøgelse fra TDC Group og Danske Skoleelever oplever 30 procent af danske udskolingselever ofte mobning på de sociale medier. TDC og eleverne vil i fællesskab udvikle et "digitalt kørekort".

0   3

Fynsk skole nomineret til Digitaliseringsprisen 2017

Verninge Skole i Assens Kommune er en af ni nominerede til Digitaliseringsprisen 2017, som uddeles den 22. marts i Aarhus. Skolen er nomineret for sit arbejde med læseappen BookBites, som ifølge læsevejleder Rikke Bøg på et halvt år har gjort eleverne til både sikrere og hurtigere læsere.

ANMELDELSE
0   14

"It-didaktik i teori og praksis – Elevpositioner og digitale kompetencer i et dannelsesperspektiv"

Bogens titel kan nemt tage pusten fra en og sortere fra i potentielle læsere. Og selve bogen er bestemt ikke smart i en fart eller lægger op til et quick-fix af anvendelse af it i klasseværelset. Bogen holder, hvad den lover, og kommer omkring en vigtig diskussion af anvendelsen af it i folkeskolen, selvom det præsenteres en kende akademisk.

0   5

Prestigefuld pris til forening, der lærer elever at programmere

Martin Exner, formand for foreningen Coding Pirates og blogger på folkeskolen.dk, er vinder af IT-Prisen 2017. Prisen uddeles af brancheorganisationen IT-Branchen, og blandt tidligere vindere tælles Skype-stifter Janus Friis og journalist Dorthe Toft, der fældede Stein Bagger.

0   2

Blended learning kan understøtte fagligheden.

Video-tutorials kan ikke erstatte en lærers undervisning og detaljerede gennemgang af undervisningens indhold, men de kan godt være med til at understøtte elevernes læringsprocesser.

18   4

SkoleIntras afløser tager form

Fire leverandører har nu afgivet tilbud på at levere skolernes nye digitale samarbejdsplatform, som skal tages i brug i 2019.

ANMELDELSE
0   4

Konsensus og diskrepans i teorier og forestillinger om undervisning

Det sidste værk, Hans Jørgen Kristensen kom til at bidrage til, leverer et gedigent overblik over didaktikkens historie og de hovedretninger, som dansk skole- og uddannelsestradition forlader sig på, fulgt op af fremstillinger og diskussioner af en række didaktiske temaer.

2   17

TV-udsendelser i matematikundervisningen

I dette blogindlæg vil jeg tage jer med ind i Center for Undervisningsmidlers kartotek over tv-udsendelser. Tv-udsendelser kan bruges til lidt af hvert i matematikundervisningen. Og nogle gange kan mødet mellem problemstilling, tv-udsendelse og GeoGebra gøre, at sød musik opstår for en matematiklærer!

0   0

Watson går global sejrsgang

Efter at IBM’s Watson havde vundet overbevisende i det amerikanske Jeopardy i 2011, gik den globale it-koncern i gang med at kommercialisere potentialet.

0   1

Intelligent robot hjælper matematiklærere i USA

De amerikanske læreres fagforening AFT har taget imod IBM’s tilbud om gratis adgang til superhjernen Watson. »Da vi så, hvad teknologien har gjort for kræftlæger, var vi ikke i tvivl«, siger formanden for organisationen Randi Weingarten.

2   9

Hatten af for hensigten

Hypotesen om, at eleverne med computerstøttet undervisning bliver dygtigere til de almindelige skolefag er sejlivet. Er det fordi den er rigtig? Hvordan finder vi ud af det?

4   9

”Færre bindende mål kan give kærkommen revision af læringsplatformene”

Læringsplatformene er bygget op omkring de færdigheds- og vidensmål, der nu bliver gjort frivillige. Dermed kan fokus komme på mere overordnede mål, siger John Klesner, der er formand for IT-vejlederforeningen. Målene har aldrig skulle være bindende fortæller Andreas Rasch-Christensen.

0   3

Likes fra facebook bliver til personlighedstræk via ApplyMagicSauce

Data værktøjer, der giver eleverne indsigt i, hvad deres data kan bruges til er et sikkert hit - hver gang. I denne artikel fortæller jeg om, hvordan jeg bruger ApplyMagicSauce i mine foredrag med et par tip til, hvordan du kan bruge dem i din undervisning.

0   3

En ny national STEM-strategi på vej

Vores verden udvikler sig, og vi har i stigende grad brug for at kunne bedømme, om vores viden er god viden, og om fakta faktisk er fakta.

0   1

Tegn På Tiden

Et GRATIS tværfagligt forløb i historie og matematik med fokus på visuel læring, historiebevidsthed og praktisk anvendelse af matematik ved at tegne en middelalderby.

5   8

Hot Seat - stjæl skærmene tilbage.

Nu er det jo ikke fordi man skal bruge it til alt, men hvis man gerne vil, så er her et bud på, hvordan man kan udnytte mobiltelefoner, iPads eller telefoner med de lidt ældre børn.

2   6

iPad eller pc til alle elever i Høje-Taastrup

I den forløbne uge har alle elever på Høje-Taastrup Kommunes skoler fået henholdsvis iPads fra 1.-6. og pc’er fra 7.-9. klasse. "Vi ved nemlig, at godt it-udstyr, rigtigt anvendt, i den grad understøtter børns læring og udvikling. Og det er helt i tråd med vores vedholdende satsning på at løfte Høje-Taastrup Kommunes skoler op blandt de bedste skoler i landet", siger borgmester Michael Ziegler i en pressemeddelelse.

0   14

Hvordan skelner vi mellem virkelighed og de såkaldte ”Fake News”?

Når Mette Blomsterberg bliver udstillet som tyk - og Christian Bitz som sælger af slankepulver bliver vi udsat for ”fake news”, men hvordan påvirker disse falske nyheder – også de mere alvorlige af slagsen - vores tillid til medierne og vores omverden?

2   14

Middelaldermatematik løb med pris

Fem studerende fra læreruddannelsen i Esbjerg vandt førstepræmien Den Digitale Læringspris for et digitalt undervisningsforløb, som kombinerer matematik, historie og digitale tegneredskaber. Ved siden af æren får de lærerstuderende 25.000 kroner til deling.

2   10

Multimodalitet understøttet af it.

Hvordan kan man bruge it til at understøtte arbejdet med multimodalitet i udskolingen? Det vil jeg gerne give et bud på.