It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

(10.876 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
7   11

Politisk bustur: "Det er snakken ind i mellem, der er vigtig"

Flipped classroom, talentklasse og innovation var tilbuddene på dagens første skole-speeddating mellem politikere, embedsmænd og organisationsfolk, som er på KL-arrangeret bustur.

3   6

Konsulent: Sådan kan skoler forebygge mobning online

Skab mobilfri zoner på skolen og få digital dannelse ind i fag og trivselsplaner , lyder nogle af rådene fra en konsulent, der rådgiver skoler om forebyggelse af mobning online. For selv om børns liv på de sociale medier ikke er skolens ansvar, skaber det store udfordringer for lærere.

0   2

Læsestøtteprogrammer og motivation

For ALLE uden undtagelse vil det være en kæmpe fordel, idet vi alle konstant bliver konfronteret med det, vi alle næsten kan - her skal vi sikre at eleverne opfatter skrivestøtteprogrammet som en hjælp i denne fase.

0   3

Er lærerne stadigvæk professionelle?

Inden sommerferien afleverede jeg mit speciale på uddannelsen cand. pæd. i it-didaktisk design, som havde fokus på lærernes professionalitet. Særligt fokuserede jeg på hvorvidt lærernes professionalitet blev udfordret af teknologiernes indtog i klasseværelserne. Kan du gætte hvad jeg fandt ud af?

0   0

Instagram slettede billede af handicappet dreng på opfordring af en anden bruger

En britisk mor er vred over, at Instagram for nylig slettede et foto af hendes handicappede søn, skriver metroxpress.dk. Han er født med et syndrom, som betyder, at han mangler både øje, øjenhule, næsebor og øret i venstre side. Moren blogger om livet med sin handicappede søn på blandt andet Instagram, men da hun delte et foto af ham uden sin øjenprotese, blev det rapporteret til Instagram af en anden bruger. Det fik mediet til at slette billedet. Instagram har siden undskyldt over for moren og sat billedet tilbage igen.

0   6

Skype som hjælp i undervisningen ved stort fravær

Har en klassekammerat meget fravær - brug Skype

0   108

Bachelorer: My Family på Skype med 2.klasse

Det er ikke nok at høre om andre kulturer, de skal opleves, siger Kathrine Bloch og Louise Wardinghus. Sammen med deres 2.klasse har de arbejdet sammen med en klasse i England

0   0

DLF: Lærere skal tale med elever om konsekvenserne af digital mobning

I går lukkede Facebook gruppen Offensimentum, hvor over 100.000 danske børn og unge i høj grad delte chikanerende indhold. Til DR siger formand for Danmarks Lærerforenings uddannelsespolitiske udvalg Bjørn Hansen: "Få af eleverne er klar over, hvad de sociale medier egentlig kan. At indholdet kan deles, at det sker lynhurtigt, og at der ingen fortrydelsesknap er". "Vi skal tale med eleverne om det allerede i de mindste klasser".

0   9

Forsker: Elever skal være kompetente med it for at blive kreative og kritiske brugere

Hidtil har lærere haft fokus på, hvordan man bruger it til at lære med, men hvis eleverne skal kunne løse samfundsmæssige problemer ved hjælp af it, skal skolen udvikle deres teknologiforståelse, lød det fra forsker Mikala Hansbøl på uddannelsernes folkemøde i Nørre Nissum.

0   5

Få billigere hotel ved at ændre din lokation

En VPN-tjeneste er ikke kun god, når du går på et åbent gratis wifi og dermed krypterer trafikken mellem det wi-fi og din gadget. Den kan også hjælpe dig med at få billigere priser, for priserne er forskellige afhængig af, hvad et website ved om dig.

8   13

Læringsplatforme og portaler

Hvem ejer forløb.

ANMELDELSE
0   82

Du skal dø kompetent

Læringsmålstyringen demotiverer elever og lærere, tager det pædagogiske og didaktiske ansvar fra lærerne og virker helt ind i forældrenes optagethed af deres børns hverdag og liv, siger Niels Jakob Pasgaard i ny bog.

0   4

Empati på dagsordenen

Stigende meningsløs vold, angribende kommunikation og mobning på nettet. Dette er nogle af de tendenser som vi ser i stigende grad blandt unge, og som for mig at se, har én ting til fælles: De skabes ud fra manglende evne til at sætte sig ind i andres sted.

0   2

Hvad har du mest brug for til undervisning i digital dannelse, sociale medier o.lign.?

Vi har været på tur rundt på skoler og fortalt om digitale fodspor, data og hvad der kan ske med disse data i fremtiden. Vi har talt med undervisere om jeres/ deres behov for at blive stærkere fagligt selv. Vil du gøre os en tjeneste? Så fortæl, hvad du har mest brug for i din undervisning, så license2share.dk kan hjælpe dig med at være fagligt på forkant med apps, sociale medier og data.

0   1

Dansk Erhverv: Lærerne skal rustes til digitaliseringen

Dansk Erhverv præsenterer i dag 130 politiske forslag, der skal sikre Danmark som digital vindernation. De vil blandt andet oprette et selvstændigt it-fag i folkeskolen, oprette et linjefag på læreruddannelsen med fokus på kreativ it, efteruddanne lærere i at integrere it i undervisningen og koble skolernes it-undervisning med erhvervslivet. "Man kan ikke overvurdere digitaliseringens betydning, men det kan være svært at se præcis, hvordan man skal håndtere forandringerne. Derfor kommer vi nu med 130 konkrete politiske forslag", siger administrerende direktør Jens Klarskov på Dansk Erhvervs hjemmeside.

0   4

Emma Holten: Overgreb på nettet er et overgreb foran vennerne

Torsdag d. 16. november inviterer Danmarks Lærerforening medlemmerne til Lærertræf. Deltagerne kan blandt andet møde Emma Holten, der opfordrer lærerne til at erkende, at det, der sker digitalt, er en forlængelse af det virkelige liv.

25   20

Digitale læringsplatforme – er du også på vagt?

Årsplaner og digitale læringsplatforme er et lidt kontroversielt emne blandt lærere, fornemmer jeg. Jeg er selv stor fan af digitale årsplaner, men føler mig faktisk lidt ensom i netop dén følelse. For det er som om, at der blandt lærere er en uskreven regel om være på vagt over for noget, der enten er nyt, anderledes og/eller tidskrævende.

0   0

Mobning: 37 procent af dem, der er blevet mobbet, har selv begået mobning

Mobning er et komplekst problem, hvor rollerne som mobber og mobbeofre somme tider byttes om. 37 procent af de 9.-klasseelever, der har været udsat for online mobning inden for et år, har også selv begået mobning, viser en ny undersøgelse.

0   115

Bachelor: Vend undervisningen på hovedet en del af tiden

Videoforberedelse hjemme kan give bedre undervisningsresultater i klassen, siger Marie Schou, som har undersøgt Flipped Classroom-metoden

1   5

Ph.d.: iPads er gode til at udvikle elevernes billedkompetencer

Når man skal integrere it i undervisningen i billedkunst, er der klare gevinster ved at bruge en iPad. Det konkluderer en ny ph.d., der har undersøgt, hvordan it-didaktisk design kan fremme læringsudbyttet af digitalt billedarbejde i skolen.