It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

(10.800 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Fostres teknologiforståelse i en analog skole?

Hvorfor sender teknologigiganterne i Silicon Valley deres børn i Rudolf Steiner-inspirerede skoler? Et forsøg på at argumentere for det kontraintuitive.

ANMELDELSE
0   20

Dejlig let

Bogen giver i en folkeskolesammenhæng stof til sparring mellem læreren og understøttende skolepædagogisk personale i arbejdet med børn og unges anvendelse af digitale medier og aktiviteter.

0   3

Teknologiforståelse - et valgfag med muligheder

Valgfaget er del af et forsøgsprojekt på et antal udvalgte skoler. Andre kommuner er dog velkomne til at udbyde valgfaget som kommunalt valgfag. Se så at komme i gang!

0   2

Kommunerne shopper amok på digitale læremidler

Flere kommuner end nogensinde har gang i indkøbene af digitale læremidler, og det betyder. at 99 pct. af puljen til statslig medfinansiering blev brugt sidste år. Kommunernes investeringer i digitale læremidler har været støt stigende siden puljens begyndelse i 2012, og fra 2012 til 2016 er antallet af tilskudsberettigede digitale læremidler steget fra 129 til 500, skriver uvm.dk

0   1

GeoGebraMesterSKAB - yderligere info

Materialet til årets konkurrence er nu lagt ud.

0   31

Forlag: Lærerne bruger portaler tre gange så meget, når skolerne selv har valgt

Når en skole selv køber adgang til en af Clio Onlines portaler, bliver de brugt tre gange så meget, som når forvaltningen køber adgangen til alle kommunens skoler.

0   4

Det er ikke kun børnelokkere der har andre navne online

Man kan godt lære børn at bruge et andet navn end deres eget og dermed beskytte deres rigtige navn, indtil de forstår hvad det vil sige at være et offentligt menneske.

0   6

Når den digitale dannelse går ud over den almene dannelse i skolen...

Mit navn er Michelle, jeg er lærerstuderende og har i faget almen dannelse og digital dannelse skrevet en artikel omkring udfordringer ved digital dannelse og it i undervisning med afsæt i det australske skolesystem, da jeg er bosat i Australien, men i perspektiv af den danske folkeskole.

ANMELDELSE
0   32

Nyttigt materiale om undervisning i programmering

Materialet bør indgå i undervisningen på enhver læreruddannelse og på skoler, hvor man gerne vil i gang – eller forbedre det, man allerede gør.

0   0

Undervisningsministeren: Vi skal have styr på de etiske grænser for dataindsamling i folkeskolen

Den store digitalisering af folkeskolen, der blandt andet indbefatter de nye læringsplatforme, giver anledning til, at politikerne tager stilling til de dataetiske aspekter ved at indsamle informationer fra børn og unge. Det siger undervisningsminister Merete Riisager til Berlingske. "Vi kan ikke bare give los", siger hun og understreger at politikerne bør tage stilling, før læringsplatformene for alvor bliver taget i brug på landets skoler.

1   2

Netcompany skal lave Skoleintras afløser

It-konsulentvirksomheden Netcompany har i samarbejde med Frog og Advice vundet udbuddet på at levere folkeskolens nye samarbejdsportal, Aula. Det lover godt, at de tidligere har leveret lignende løsninger i andre lande, mener it-vejlederne.

0   1

Ni ud af ti vil have selvstændigt it-fag i folkeskolen

En tredjedel af danskerne mener, at folkeskolen ikke i tilstrækkelig grad giver eleverne tidssvarende it-kompetencer, og langt de fleste vil gerne have et selvstændigt it-fag i folkeskolen, viser ny undersøgelse.

2   5

Hvad har it-pædagogik og amerikansk seksualundervisning til fælles?

Sammenligningen er måske til at overse, men hør mig nu lige ud. Jeg synes nogle gange, der er flere sammenfald, end man kunne ønske sig.

2   6

DigiPippi skal lære pigerne at bruge it - uden drengene

Fem hele torsdage lærer pigerne i 4. klasse på Dagmarskolen i Ringsted at bruge it, mens drengene er sendt på tur. Det sker som led i projektet DigiPippi, der skal skabe kvindelige it-rollemodeller.

0   2

Konference: Sæt skolen i spil

Hvordan man kan bruge computerspil til at fremme faglig og social inklusion? Vi fremlægger ny forskning og hands-on metoder på Sæt skolen i spil konferencer i København (10/8) og Aalborg (15/8).

0   1

Mobilernes nyhedssamspil

Elevernes sanser er på højeste beredskab, og de kan flakse imellem de mange medier og mig. Men hvilken effekt har det for deres læring?

0   0

Estisk regering støtter digitale tigerspring

ProgeTiger hedder det uddannelsesprogram, som Skole nr. 21 i Tallinn læner sit digitale pensum op ad. Halvdelen af alle skoler i det lille baltiske land har taget hul på at opfylde regeringens mål.

0   0

Her lærer børn algoritmer i 4. klasse

Skole nummer 21 i Estlands hovedstad, Tallinn, har undervisning i digitale kompetencer fra de mindste klasser, til eleverne går ud af gymnasiet.

16   24

Konference: Tag lærernes kritik af læringsplatformene seriøst

Hvis arbejdet med læringsplatformene skal blive en succes, skal man ikke blot lytte til lærernes kritik, man skal også lade kritikken ændre noget, var budskabet på en konference i København i dag.