Folkeskolens leder

Lyt til hverdagens eksperter

Publiceret

Mindre ”røvkedelig” undervisning. Færre mål og mere frihed. Mattias Tesfaye lover meget med de nye læreplaner. Indtil videre er der nedsat en ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til den fagfornyelse, som forhåbentlig bliver et tiltrængt opgør med de alenlange og uoverskuelige læringsmål.

Skal skolens indhold igen afhænge af private fondes velvilje?

Regeringens plan har fået kritik. Nogle kritiserer, at der ikke sidder en eneste nuværende folkeskolelærer i arbejdsgruppen. Andre at der ikke er afsat penge til projektet. For ifølge udspillet skal udviklingen og afprøvningen af de nye fagplaner realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer – medmindre man kan få fondspenge. Skal skolens indhold igen afhænge af private fondes velvilje?

Begge kritikpunkter er relevante og rigtige. Men man kunne også se lysere på det. Godt nok er der ingen aktive folkeskolelærere i arbejdsgruppen, men der sidder eksperter, som har overordentlig stor opmærksomhed på lærernes hverdag og vilkår. Der er også afsat god tid til projektet, som først skal træde i kraft om tre år. Skulle vi give det en chance?

Ifølge ministeriet skal de nye fagplaner ”udvikles med omfattende inddragelse af folkeskolens parter, eksperter og praktikere”. Det har vi på fagbladet Folkeskolen tænkt os at holde ekspertgruppen op på. Og her har vi brug for din hjælp.

Derfor vil jeg opfordre jer – læserne – til at skrive til os. Hvad kan de nye fagplaner løse for dig? Hvad er det vigtigste i dit fag? Hvad risikerer at blive overset, og hvad plejer at fylde for meget?

I er hverdagens eksperter og kender skolen og fagene bedst – derfor er I Folkeskolens eget kæmpestore ekspertpanel. Skriv til os på fag@folkeskolen.dk. Så vil både store og små input blive tænkt ind i vores journalistik. Det er vores fornemste opgave som folkeskolens fagmedie at sørge for, at hverdagen ikke er til at komme uden om.

Har du et tip, en tanke eller en personlig oplevelse, som redaktionen bør kende eller undersøge? Så skriv til os på folkeskolen@folkeskolen.dk

Vores journalistik starter i din hverdag.