Anders Bordings mediepris er Danske Specialmediers hæderspris, der uddeles hvert forår. Prisen uddeles til et nyskabende specialmedie, der bør tjene til inspiration for andre. Prisen blev overrakt af Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen til Folkeskolens, Hanne Birgitte Jørgensen.

Folkeskolen får stor fagbladspris

Relanceringen af Folkeskolen og folkeskolen.dk har fået den fornemste pris i fagbladenes verden. Redaktionen blev i dag hædret på Københavns Rådhus for sine dagsordensættende temaer og den tætte debat med medlemmerne.

Publiceret Senest opdateret

Anders bording prisen

Anders Bording-prisen er en dansk hædersbevisning, der siden1965 er blevet uddelt årligt af Danske Specialmedier (nu en del afDanske Medier)  til et af foreningens medlemsmedier. Prisen eropkaldt efter Anders Christensen Bording, der i 1666 udgav detførste periodiske skrift i Danmark. Prisen består af enstålskulptur, tegnet af Leif Alring og udført af Kim Buck.Hovedprisen er opdelt i to kategorier: Medieprisenog Journalistprisen. Dertil kommer Fotoprisen, Prisen fordigitale medier og Prisen for grafisk design.

Folkeskolen vandt i 1994 Anders Bording Prisen for et gedigentfagblad og i 1996 fik bladet Bordings Journalistpris for enartikelserie om Tvind-skolernes forhold. Derudover har bladetvundet fire mindre priser - de såkaldte plaketter - og en pris fornye digitale medier.

UCC Magasin, som udgives af professionshøjskolen UCC medlæreruddannelserne Zahle og Blaagaard/KDAS, var også nomineret tilMedieprisen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Yes!" udbrød chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen, da hun fredag eftermiddag kunne række en tung stålskulptur i vejret til høje klapsalver i en fyldt festsal på Københavns Rådhus. Bordingprisen er den største hæder, som et fagblad i Danmark kan få. I år fik Folkeskolen og folkeskolen.dk en af de to hovedpriser, Medieprisen, for, hvad dommerkomiteens formand, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen, kaldte for "en helt særlig grad af helstøbt relancering af blad og netmedie".

Forbilledlig fornyelse

Med skulpturen fulgte en flaske champagne og en indrammet plakat med begrundelsen for, at Folkeskolen blev udråbt som rollemodel for andre specialmedier:

"Prisen gives for en forbilledlig stærk og sammenhængende fornyelse af både fagblad og web-side med en klar målsætning om dagsordensættende temaer og udvidelse af debatten med medlemmerne".

Den stolte chefredaktør kan nu hænge hædersbevisningen op på redaktionen ved siden af en række andre. Det er nemlig tredje gang, at Folkeskolen vinder en af Anders Bordings hovedpriser, ligesom bladet har vundet fire mindre priser - de såkaldte plaketter - og en pris for nye digitale medier.

En kæmpe opmuntring

Som en af de to hovedvindere fik Hanne Birgitte Jørgensen lov til at holde en tale for salen af specielt inviterede mediefolk.

"For et fagblad som os, kan værdien af prisen ikke overvurderes. Det er en kæmpe opmuntring for os i det daglige arbejde og en kroning for to års hårdt arbejde på omlægningen. Det er også en opmuntring til at fortsætte på den vej, som vi er begyndt på med at lave dagsordensættende journalistik og udvikle vores faglige netværk", sagde hun og afslørede, at der efter sommerferien kommer initiativer, der skal knytte læserne endnu tættere til bladet. Vigtigt for chefredaktøren var det også at takke redaktionen, der sad med store smil i salen.

"Tak til alle jer dygtige, flittige, engagerede og entusiastiske medarbejdere på Folkeskolen. Det er jo jer, der har lavet alt arbejdet, og det skal I være stolte af", sagde hun. Danmarks Lærerforening blev også takket - ikke mindst formand Anders Bondo for at bakke op om et troværdigt fagmedie, som arbejder selvstændigt og professionelt og er med til at holde den faglige debat levende. Samarbejdspartnerne Advice, Kontrabande, Eksponent, StiboZone (nuværende Datagraf), der har været en del af arbejdet med relanceringen af Folkeskolen, også fik en tak med på vejen.

Endnu en pris til folkeskolen.dk

Samtidig med prisoverrækkelsen på rådhuset, var der også prisoverrækkelse i Kedelhallen på Frederiksberg, hvor udviklere i opensource-webudviklingssystemet Umbraco var samlet fra hele verden til konferencen CodeGarden. Her faldt endnu en pris af til folkeskolen.dk - nemlig for firmaets Eksponents tekniske udvikling af lærernes netmedie.