Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

 

Læs mere om de faglige netværk
978 andre er allerede tilmeldt

For at du kan oprette indlæg i Musik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   6

Når hajen kommer

Det er som om, at underbevidstheden har indarbejdet en bank af stemninger og melodier, der har den samme forudsigelige effekt som et “BØH!” eller en blomst har.

1   0

Forsøgsprøven i musik, billedkunst og medier forlænget i 2 år

Forsøget med at gå til prøve i valgfagene musik, billedkunst og medier er blevet forlænget, så det også er en mulighed for landets 9.-klasser i skoleårene 17/18 og 18/19, oplyser Undervisningsministeriet. Prøven tilrettelægges som en praktisk-mundtlig prøve, hvor eleverne i musik og medier kan vælge mellem at gå til prøve alene eller i mindre grupper, mens billedkunst altid foregår individuelt. Til prøverne trækker eleverne et fordybelsesområde, som der har været arbejdet med i undervisningen.

0   2

Ud over rampen

Nå helt ud til dit publikum – også husarerne på bagerste række.

0   14

Turn that music up!

Ét af de emner, jeg altid vender tilbage til i min engelskundervisning, er musik. Sprogindlæring gennem musik er helt genialt. Ikke mindst fordi eleverne selv lytter til meget engelsksproget musik i deres fritid, men også fordi både tekster og videoer ofte fortæller en historie, som man kan bruge i undervisningen både sprogligt, kulturelt og samfundsmæssigt.

0   3

Sang på EMU

Sangens Hus står bag nyt materiale på EMU. Om sang - selvfølgelig. I den anledning har jeg interviewet mine egne kolleger, som har udviklet materialet, og som brænder for at fortælle om, hvorfor det er så vigtigt at vi opfatter sang som et håndværk der kan læres, fremfor at se det som en gave, man enten har eller ikke har. PS: Der er også et gratis kursus med i pakken.

0   5

Sådan tager skolen godt imod musikere

Lad læreren være kontaktpersonen, brug det materiale, som skolen får på forhånd, og sørg for at eleverne kommer roligt ind til koncerten. Sådan lyder tre gode råd til lærerne fra musiker Jesper Vinther, som har spillet skolekoncerter i 15 år.

2   6

Syng for fanden!

At motivere børn til at synge er vitterligt nogle gange som at klemme vand ud af en sten.

0   6

Icebreaker-lege giver lærere ny inspiration

Musikalske isbryderlege giver lærere redskaber til at skabe fællesskab og nye gruppedynamikker. En gruppe musiklærere fra hele landet fik på tre timer tyve icebreaker-øvelser til undervisningen.

1   3

Eventyr for begyndere

En musical rummer såvel den almene musikalske del som den større ide om sammenhold og samarbejde.

1   6

Musik er åbenbart kun for små børn – et lyninterview

Måske skulle man komme ud på skolerne og spørge eleverne, hvordan landet ligger.

0   0

Gratis materialer til fællessang

Syng 17 fællessange i 17 uger i 2017. Sådan lyder det fra Spil Dansk. I år er spil dansk ugen fra 30. oktober til 5. november. Men allerede nu er opvarmningen i gang. Spil Dansk har gjort 17 sange klar, som kan bruges til undervisningen. På Danmarks fællessang online er der 17 sangtekster, som kan bruges til print og lærred, indspilning - akkompagnement med sang, klaver og guitar, som man kan synge til og læringsmateriale udformet som 10 spørgsmål til sangen og en artikel om sangen til brug i den tværfaglige undervisning.

1   7

Stor glæde over musiklæreruddannelse på Bornholm

De studerende, der netop er startet på musik på Læreruddannelsen på UCC Bornholm er en broget skare af lærerstuderende, lærere uden musik som linjefag og musikere, der underviser i skolen, men mangler læreruddannelsen. Folkeskolen.dk har talt med 4 af de studerende, og de har alle store forventninger til uddannelsen.

0   1

Hvor ejerskabet står

I bund og grund handler det om at investere sig selv i noget (eller nogen) – det gør simpelthen, at vi passer bedre på tingene.

1   25

Skole har fundet succesopskrift til de praktisk/musiske-fag

På Rønbækskolen i Hinnerup har eleverne på mellemtrinnet ikke håndværk og design, billedkunst, musik og madkundskab – de har projektfag, hvor alle de praktisk/musiske fag er blevet gentænkt og arrangeret som korte projektperioder frem for månedlange forløb med få lektioner om ugen.

0   13

Manglende efteruddannelse – en snubletråd for skolens og lærernes fortsatte udvikling!

Det påpeges igen og igen, hvor vigtigt det er for elevernes tilegnelse af faglighed, at de har fagligt kompetente og pædagogisk engagerede lærere. I blogindlægget diskuteres mulighederne for, hvorledes det kan gennemføres. Jeg foreslår i indlægget, at den enkelte lærer op til kommunevalgene i november konfronterer lokalpolitikerne med problematikken.

1   4

Matematikken i musikken

Man skal ikke kigge langt efter de indlysende matematiske aspekter i musikken.