MUSIK-NETVÆRKET er for alle, der interesserer sig for og arbejder med musikundervisningen og kulturens samspil med skolen.

I samarbejde med Musiklærerforeningen.

(880 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Musik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   6

Nyt tværfagligt projekt løfter musikken op i børnehøjde

Hanstholm skole og Musikskolen i Thy har startet et nyt intensivt forløb, hvor indskolingseleverne de næste fredage skal forene dansk, natur og teknologi og idræt med det musikalske univers. Et projekt som parterne håber, vil støbe fundamentet for et stærkere samarbejde mellem musikskole og folkeskole.

0   8

Musical skaber udholdenhed, dannelse og solidaritet

70 elever på scenen. Ti forestillinger. Egenkomponeret musik og tekst. Stavnsholtskolen i Farum satser stort på musicalen på 3. klassetrin.

1   1

Vind Springfrøprisen

Er du lærer i et kreativt fag og har udviklet et undervisningsforløb ud over det sædvanlige? Så har du nu chancen for at dele det med lærere og elever over hele landet. Springfrøprisen hædrer de allerbedste forløb i fagene musik, billedkunst, madkundskab, idræt og håndværk og design. Vinderen af prisen får 25.000 kroner, og de tre bedste får beskrevet undervisningsforløbet på emu.dk. Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har stiftet prisen. Ansøg senest 1. april på www.slks.dk/boern/skole­boern/sprinfroeprisen.

0   5

Herning-elever konkurrerer om MGP-sange

Musikskolen og kommunen i Herning er gået sammen om at invitere elever i 4. -6. årgang til at skrive Melodi Grand Prix-sange. I dag bliver det afgjort, hvem der har vundet skole-MGP.

0   3

Næsten halvdelen af skoleeleverne udøver selv musik

46,6 procent af danske skoleelever spiller et instrument eller synger, viser et delresultat af Masseeksperiment 2016. Flest elever i indskolingen og færrest i udskolingen udøver musik.

0   9

Sikken voldsom trængsel og alarm

Om musikaktiviteter og arbejdstid

2   51

Musikfagets krise er folkeskolens krise

Musiktimerne er kanariefuglen i kulminen. Når den falder af pinden, er luften giftig.

0   5

Lærerhyldest-rap: ”Gertrud var den eneste der forstod”

Gruppen Gigis, der startede som det, de selv kalder ’en udansk animationsserie om Danmark’, er allerede kendte for deres satiriske videoer på Youtube. Nu er de ude med en ny single, der priser den inkluderende folkeskolelærer.

0   10

Kronik: Musikken er mangelfuld i folkeskolen

Ifølge cand.pæd.mus. og forhenværende seminarielektor Linda Vilhelmsen lider musikundervisningen i folkeskolen under politikernes dannelsesmæssige tunnelsyn.

0   45

Nephew vil rykke ved musikken i folkeskolen

Bandet Nephew har taget initiativ til projektet Musikstarter, som har afholdt camps rundt om i hele landet. Til sommer opretter Vestre Skole i Silkeborg en musikstarterlinje, som er den første musiklinje på en skole, som ikke fokuserer på talenter.

0   5

Elever filmer sig til digital dannelse

Danske skoleelever skal gennem arbejdet med film lære at forstå den medievirkelighed, de befinder sig i. Det er kongstanken bag nyt læremiddel, som udspringer fra pilotprojekt på 11 fynske skoler.

2   12

Snyd med stil – robotten hjælper

Med flere og mere avancerede, kunstige læringsalgoritmer (e.g. maskinlæring), hvordan kan man sikre sig, at den stil eller for musikelevers vedkommende - den musik, eleverne leverer, er deres egen?

0   4

Elever, der dyrker musik, husker bedre

Årsagssammenhængen kendes ikke. Men Masseeksperimentet blandt omkring 20.000 danske elever viser, at børn og unge, der udøver musik, er bedre til at skelne melodier og rytmer og også har en bedre arbejdshukommelse.

0   3

Fyn: Musikskolelærere er utilfredse med arbejdstidsregler

73 procent af 50 adspurgte musikskolelærere på Fyn svarer i en rundspørge, som TV2Fyn står bag, at de har oplevet dårligere humør og større utryghed, siden de fik nye arbejdstidsregler. Utilfredsheden er begrundet med, at musikskolelærerne skal "dokumentere arbejdsindsats og tilstedeværelse på samme måde som folkeskolelærerne”, lyder det i indslaget.

ANMELDELSE
0   36

Sigurds historietime

Sigurd Barrett kan formidle for børn, og han ønsker at styrke børns dannelse og indsigt gennem historiefortælling. Det gælder introduktion til jazz og kristendom eller, som nu, fortælling af danmarkshistorie.

0   7

Kursus gav musiklærer gejsten tilbage

Bodypercussion, stemmelege og hjælp til at få drengene til at deltage mere konstruktivt i musikundervisningen. Det er nogle af de ting, som musiklærer Randi Hoffmann foreløbig har fået ud af at være på kursus i sang og bevægelse.

0   22

På Gedsted Skole får alle elever undervisning på et instrument

Alle elever får instrumentalundervisning gennem hele deres skoletid på den lille skole i Gedsted i Himmerland. Det begyndte som et projekt i den understøttende undervisning, men nu har hele skolen valgt at satse på en musikprofil.

0   3

Levende musik i skolen er klar med 103 grupper til næste skoleår

Levende Musik i Skolen (LMS) præsenterer 103 musikgrupper som kan bookes på skoler i skoleåret 2017/18. Se hele listen her:

0   43

Lærerstuderende dropper at aflevere afgangsprojekt

Mads Krabbe Hansens planer om at uddanne sig både som lærer og siden lyddesigner faldt i dag på gulvet. Folketinget vedtog en lov, der begrænser muligheden for dobbeltuddannelse.

0   4

Lærerne er 
kendte musikere

Musik handler om meget andet end popidoler og »X Factor«, mener de to musikere i bandet The Minds of 99, der underviser i musik på Skolen ved Søerne. Det handler om fællesskab.