Det faglige netværk for danskundervisning er for alle, der underviser i danskfaget.

(16.088 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Danskundervisning kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
2   4

Feedback på elevtrivselsmålingen – eleverne skal høres

Den årlige elevtrivsel-undersøgelse er igen kommet på dagsordenen på vores teammøde. Hvordan formidler vi bedst muligt ud til eleverne og forældrene, hvad der springer i vores øjne – og hvilke tiltag skal der sættes i værk i klasserne?

2   8

Vi skal makke ret - eller skal vi?

Kundskaber skal der til - eller skal der kun kundskaber til? Jeg har fundet antologien, Med varsomhed og vovemod" frem og det blev til et lille blogindlæg om læring, undervisning, dannelse og ønske om rum for kreativitet i danskfaget.

4   38

Er alt tilladt for magtens overmennesker?

Politikere, topledere og eksperter både i den offentlige og private sektor burde sendes på et obligatorisk højskoleophold til åndelig genopdragelse i stedet for at tage på luksuriøse studieture til udenlandske skolevæsener, som ofte inspirerer dem til propaganda og billig selvpromovering. Her følger en skitse til et sådant læringsforløb.

ANMELDELSE
0   6

Fin og poetisk billedbog om skilsmisse

Historie om en pige, der står så fast, at Svend Brinkmann ville være stolt.

0   1

Findes der andre ordblinde?

Må jeg låne 2 minutter af din tid til feedback på et fondsprojekt til ordblinde i folkeskolen? Mange tak!

1   5

Design dit drømmehjem

Har man svært ved at motivere sine ældre elever fagligt i matematik, så giv dem et byggeprojekt de selv designer

ANMELDELSE
0   4

En fortælling om tab, sorg og venskab

***** - fem stjerner ud af fem

0   15

Ny dansklærerformand og blogger: Dansk er det mest almendannende fag

Dansk skal bevare og udvikle den almendannende dimension, for det er der, hvor eleverne udvikler sig. Marie Elmegaard er ny formand for dansklærerne og ny blogger på folkeskolen.dk/dansk, og hun er klar til at kæmpe for dannelsen.

1   7

Thisted: Forpligtende aftaler giver succes i ordblinde-arbejde

I Thisted Kommune har alle, der arbejder professionelt med ordblindhed, et system der er enighed om at bruge. Og det virker.

0   12

Passagerer på et tog - uden skinner

Sceneinstruktør Katrine Wiedemann kan aflure Shakespeare og Strindberg det bedste og det værste. Nu er hendes skarpe menneskekundskab foldet ud i en klumme i dagbladet Information: Tænk, hvis skolerne lukkede i morgen.

4   11

READ – sammen om læsning

Det er både hyggeligt at læse sammen med min pige, og samtidig styrker jeg også hendes sprog og forudsætninger for at lære at læse. READ har startet en nysgerrighed på ord hos min pige, som hun ikke havde før….

16   172

Hvad var det dog, der skete?

En gudbenådet lærer har sagt (st)op i folkeskolen. Og det er, hvad det er. Men årsagen! Ja, hvad var det dog, der skete. Det vinterfrosne hjertes kvarts, forvitrer ved at se det.

2   1

Læselyst

Læselyst kommer ikke automatisk, blot man bliver udsat for mange tekster...

ANMELDELSE
0   3

Lille, smuk og enkel historie af Shaun Tan

Den australske illustrator og forfatter Shaun Tan bevæger sig ad underfundige og poetiske veje i sine værker, der indbyder til eftertænksom læsning af hans særprægede, smukke bøger.

0   6

iPrøve, søgemaskiner og links

En lille refleksionsrejse i iPrøven og tanker om udfoldelsesmuligheder for elever og dansklærere i et landskab af søgemaskiner, links og megabytes.

3   29

Noget om tønder...

Forleden faldt jeg i staver. Ligesom en tønde gør, når den tørrer ud. Falder i staver. Egentlig stod jeg og lavede mad, da en stemme på tv’et, som kørte et eller andet sted i baggrunden, sagde nogle virkelige pæne ting om skolelærere, og de ord fandt vej til mine ører, mens jeg stod der og rørte i en gryde. Og det er man jo ikke ligefrem vant til; at folk i den bedste sendetid siger pæne ord om lærere. Jeg lagde grydeskeen fra mig og skruede ned for komfuret. Og så listede jeg ind foran fjernsynet, hvor hvor den selv samme far uddybede det synspunkt, at hans søn ikke skulle medvirke i et politisk projekt, som de nationale test i hans optik er. Så kunne de lige så godt holde fri og spille pokémon.

0   8

At "tømme" billeder

I tre uger har mine lærerstuderende og jeg haft et spændende forløb om billedanalyse i dansk på 6. årgang. Forløbet valgte vi at kalde ’At tømme billeder’. Eleverne fik en indføring i analyse samt begreber inden for dette. Vi udvalgte herefter seks perspektiver på analysen, og til sidst sluttede vi med, at eleverne skulle fabrikere deres eget billede. Alt blev ”tømt”, og eleverne responderede enormt godt på de opstillede kriterier for opgaven. De evnede både som individuel og som gruppe at komme yderst tilfredsstillende omkring det teoretiske i deres arbejde samt gennem praksisdelen.

ANMELDELSE
0   5

Surrealistisk og smuk

Store spørgsmål i en lille bog med masser af stof.

0   4

Nyt koncept skaber musikalske åndehuller for eleverne

Musik, illustrationer, tekst og kulturarv bliver forenet i Musicarma, der er et koncept, som giver eleverne ro og læring gennem mindfulness.

0   1

Nyheder fra Nationalt Videncenter for Læsning – gennem ørerne

Nationalt Videncenter for Læsning har fået ny podcast-kanal