Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

(16.250 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Danskundervisning kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   12

Ferie, ferie, ferie

Ferie er livgivende og kan bringe en i den slags afslappede situationer, som er for sjældne i hverdagen. Nogle af dem kan tilmed fremkalde faglig latter - og eftertanke.

ANMELDELSE
0   23

Lynkineser med masser af lyd og lys

Bogen her er en gave til de utilpassede - og alle andre.

0   9

Chat og skam

iPhonen fylder rundt og brugen af den eller dens mange kloner har på mange måder sprængt klasserummet. Men det afhænger stadig af os selv, om teknikken bruges på en god eller en dårlig måde.

ANMELDELSE
3   17

Stærk og tankevækkende ungdomsroman

De unges verden – og især Katrines – er problematisk og udfordrende, og det kan være svært at begå sig i den. Det har Kim Fupz Aakeson et ualmindeligt skarpt og klogt øje for.

0   10

Ny bog skal hjælpe elever til at tale om deres ordblindhed

Ordblinde har ikke kun problemer med bogstaver. Mange tror, de er ene om at have svært ved at læse, og at de ikke dur til noget. Det vil ordblinde Jesper Sehested ændre på. Han har skrevet en bog, der skal hjælpe ordblinde børn med at få selvtillid.

0   22

At skabe blindhed

Forfatteren Karl-Ove Knausgård har fået i opdrag at sammensætte en udstilling af Edvard Munchs værker. Og det er der kommet en overraskende og tankevækkende museumsoplevelse ud af: et opråb imod blindheden.

1   12

Tillykke - nu med linjefag i dansk

Jeg tog udfordringen - blev mere end udfordret, men gør det aldrig igen!

0   5

Konference sætter fokus på skriftens aftryk

Hvad er det for nogle aftryk vi sætter, når vi skriver? Og hvordan skal man skrive en tekst, hvis den skal vurderes godt? Det er på dagsordenen til konferencen ”Når ord sætter spor”.

2   29

Så enkelt kan det siges

Ved en sommermiddag talte jeg med en, der er ansat inden for realkreditten. Han havde skiftet arbejdsplads og fået et nyt liv - og han var helt klar over årsagen.

2   26

Fixvoresbanner.dk

Når man ser bannerne på studenternes køretøjer, må man forundres. De er jo dårligere end de fleste håndværkerrim. Måske skulle rektorerne give klasserne penge til fixvoresbanner.dk - for at styrke uddannelsens anseelse.

0   0

Forsøg: Elever kan inddrages meget mere i dansk og matematik

I et samarbejde mellem Danske Skoleelever, Undervisningsministeriet og Aarhus Universitet har 265 8.-klasser på forsøgsbasis arbejdet med elevindragelse i dansk og matematik. Resultaterne viser, at eleverne har følt sig meget mere inddraget, og også lærerne er positive. De stærkeste positive effekter har vist sig i danskundervisningen. Forsøget viser dog ingen signifikant effekt på elevernes generelle faglighed, trivsel og samfundsengagement, skriver uvm.dk

ANMELDELSE
0   13

Overskuelige og inspirerende analysecirkler

At lade sig inspirere af indholdet i hæfterne var så populært, at det ikke kun var mine egne elever, der var glade for dem. Også elever fra de andre 8.-klasser kom og spurgte, om de kunne låne dem.

ANMELDELSE
0   13

Fra min sommerferielæsning

Chill-pills og hverdagsliv under lockouten i 13.

0   3

Sidste skoledag – en dag med traditioner

I morgen får landets folkeskoleelever sommerferie i syv hele uger. Sidste skoledag er ofte lig med mange traditioner på den enkelte skole – og vores skole er ingen undtagelse.

2   5

Efterlysning: 
Send flere mandlige læseeksperter

Kvinderne sidder på jobbene som læsevejleder og læsekonsulent. Et par af de få undtagelser undrer sig over, hvorfor mænd ikke finder stillingerne attraktive.

0   140

Bachelor: Mundtlighed skal styrke den demokratiske dannelse

Der er brug for mere plads til mundtlighed i danskundervisningen, men vær opmærksom på, at kammeratfeedback kan have negative konsekvenser, siger Niclas Sørensen i sit bachelorprojekt.

0   0

Ni kommuner uddeler erfaringer med undervisningen af nyankomne elever

Undervisningsministeriet har udgivet et nyt inspirationskatalog om, hvordan kommuner og skoler kan skabe en god og tryg skoledag for nyankomne tosprogede elever og deres forældre. Ni kommuner deler deres viden og praktiske erfaringer.

31   4

Mange ordblinde elever anvender ikke it-støtte på trods af effekt

Selv om it-støtte har en positiv effekt på ordblinde elevers læsning og stavning, anvender rigtig mange ordblinde elever ikke deres it-hjælpemidler. Det viser en ny undersøgelse af elever på mellemtrinet. Projektet efterlyser en it-didaktisk vejledning til lærerne.