Tag Folkeskolens kandidatprøve og se, hvilken folketingskandidat, du er mest enig i på folkeskolen.dk/kandidatprøve

Folkeskolens kandidatprøve: Hvilken kandidat er du mest enig med?

Hvem er du mest enig med rent skolepolitisk? Den tidligere formand for Skole og Forældre Benedikte Ask Skotte, den tidligere overvismand, nuværende æbleavler, Christen Sørensen, folkeskolelæreren Michael Thomsen eller uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen? Gør som dem og 330 andre kandidater til folketingsvalget og tag Folkeskolens kandidatprøve.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

SF: KL skal påtage sig ansvaret for skolen og genskabe tilliden 

Fagbladet Folkeskolen  har bedt kandidaterne til folketingsvalget forholde sig til 12 forskellige udsagn og svare på, i hvor høj grad de er enige i fx at "Den længere skoledag gavner elevernes læring og trivsel" eller "Af hensyn til det faglige niveau i folkeskolen, bør der være et loft over, hvor mange undervisningstimer, en lærer kan pålægges". Om der skal være sådan et loft er der for eksempel langt fra enighed om internt blandt de kandidater fra regeringspartierne, der har taget testen.

Liberal Alliance: Ud med bevægelse, understøttende undervisning og lektiecafeer

Den tidligere formand for forældreorganisationen Skole og Forældre Benedikte Ask Skotte stiller op til Folketinget for Venstre. Hun mener, obligatorisk lektiehjælp i skoletiden er en god ide. Men hun mener bestemt ikke, at de nuværende lektiehjælpsordninger fungerer godt, og hun er helt enig i, at lektiehjælp overvejende bør være bemandet med lærere inden for de relevante skolefag. Hvorimod hendes partifælle, folketingsmedlem Ellen Trane Nørby mener, lektiehjælpsordningen fungerer godt nu, mens hun hverken er enig eller uenig i udsagnet om, at de være bemandet med faglærere.

Folkeskolens kandidatprøve er en for sjov-test, hvor du kan besvare de samme spørgsmål som politikerne og se, hvem du er mest enig med. Du kan selvfølgelig filtrere dem efter storkreds, så du kan se, om den kandidat, du er enig med, også er en, du kan stemme på!

Prøv testen her:

Folkeskolen.dk/kandidatprøve