Lærerne på Dragør Skole Nord er i fuld gang med at lure, hvem der har hvilket skrivebord som sin arbejdsplads.

Hjemmearbejdspladser bliver til julekonkurrence

Gæt hvordan din kollegas hjemmearbejdsplads ser ud. Sådan lyder oplægget til årets julekonkurrence på lærerværelset på Dragør Skole Nord. Det er et forsøg på at hylde hjemmearbejdspladsen i en tid, hvor uvisheden om fremtidens lærerarbejdspladser og tilstedeværelse fylder meget, fortæller tovholder på konkurrencen, Inge Brandt.

Publiceret
Det her er Inge Brandts egen hjemmarbejdsplads, men den er ikke med i konkurrencen. Et par enkelte kollegaer lægger stort set al forberedelse på skolen, men det skal ikke afholde dem fra også at deltage, forsikrer Inge Brandt.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Dragør Skole Nord dyster 35 lærere i en julekonkurrence om hjemmearbejdspladser. Konkurrencen handler om, at alle lærerne senest i dag skal tage et billede af deres hjemmearbejdsplads, eller der hvor de plejer at forberede sig. I næste uge bliver alle billederne sat op på en planche, og så skal lærerne spotte, hvem af kollegaerne, der arbejder ved spisebordet, og hvem der har eget arbejdsværelse med masser af undervisningsmaterialer. Den lærer, der gætter flest rigtige, vinder.

Vinder af lodtrækning: Kollegerne er tæt på, når jeg får en genial ide

En hyldest til hjemmearbejdspladsen "Konkurrencen er en hyldest til hjemmearbejdspladsen, som måske forsvinder", fortæller Inge Brandt, der er skolebibliotekar og arrangør af julekonkurrencen. Konkurrencen er dels inspireret af Folkeskolens konkurrence i september, hvor mere end 60 lærere sendte billeder af deres arbejdspladser. Dels er konkurrencen udsprunget af debatten, som også lærerne på Dragør Skole Nord har, om hvor lærerne skal være fremover.

"Det er noget, vi taler rigtig meget om. Hvor vi skal være fremover. Vi kommer til at savne vores hjemmearbejdspladser, og nu kommer vi måske til at skulle sidde på lårene af hinanden, hvis vi alle sammen skal forberede os på skolen", siger Inge Brandt om konkurrencen. Forvaltningen og skolens ledelse har endnu ikke meldt noget konkret ud, om hvordan tilstedeværelsen skal være efter 1. august 2014 på Dragør Skole Nord, men Inge Brandt håber og tror, at de er åbne for forhandlinger.

Arbejdsmiljøet kommer under pres i lærernes nye virkelighed

Julekonkurrencer giver sammenhold Skolen har hvert år en konkurrence ved juletid, hvor medarbejderne skal gætte mere personlige ting om hinanden. Lærerne har for eksempel skullet gætte, hvordan kollegaerne så ud som børn. Det er derfor et krav til billederne, at der skal være små hints om fagområder og interesser. Sidst, men ikke mindst, skal der også være noget julet på billederne, nu hvor det er december.

"Det er sjovt at komme "hjem" og se hvordan vi arbejder hver især. Det er ikke noget vi ser i det daglige", siger Inge Brandt, der også mener, at det giver noget mere sammenhold, at der foregår andet end faglig snak kollegaerne imellem.

Lærerne drømmer om fremtidens arbejdspladser

Opdateret 12/12-2013 med billede fra konkurrencen på lærerværelset.