Grænsedragningen handler om at tilpasse ny lovgivning og forenkle det hele, siger Gordon Ørskov Madsen.

KUI-medarbejdere hører fremover til DLF

På grund af ændret lovgivning i forbindelse med FGU og KUI har Uddannelsesforbundet og Danmarks Lærerforening aftalt en ny grænsedragning for en lille gruppe medlemmer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er tale om stillinger som lærer, vejleder og konsulent ved FGU - den forberedende grunduddannelse og som vejleder og konsulent i KUI - Den Kommunale Ungeindsats, der har erstattet UU-centrene. Her er nu aftalt en ny grænsedragningr i Lærernes Centralorganisation. For de FGU-ansatte sker ændringen nu, og når det gælder KUI, skal det først aftales med KL, så het trænder ændringen træder først i kraft senere.

"Det handler om at tilpasse ny lovning og forenkle det hele, så medlemmerne tilhører den organisation, der også er deres overenskomstdækkende organisation", forklarer formand for overenskomstudvalget i DLF, Gordon Ørskov Madsen.

Danmarks Lærerforenings kredse er netop blevet orienteret om aftalen, som betyder, at nogle små grupper flyttes fra den ene organisation til den anden. På FGU-området handler det om nogle få undervisere på sosu-skolerne. Desuden er der en gruppe på 17 medlemmer tilknyttet ungdomsskoleområdet, der jo hører under Uddannelsesforbundet - og også fremover bliver dér som en særlig ordning. Men nyansatte på området vil fremover blive tilknyttet DLF.

Uddannelsesforbundet og Danmarks Lærerforening samarbejder generelt om organiseringen af medlemmer.