Britiske lærere strejker onsdag i protest mod tilbagetrækningsreform

Skoler over alt i Storbritannien holder lukket onsdag, mens lærerne samles med andre statsansatte i protestmarcher mod en pensionsreform, der betyder, at de skal betale 50 procent mere ind og blive op til otte år længere på arbejdsmarkedet for at opnå fuld pension.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den britiske regering planlægger massive nedskæringer på hele den offentlige sektor for at vende den økonomiske krise. Den britiske hovedorganisation TUC og dens medlemsorganisationer på det statslige område, herunder lærerforeningerne, har forhandlet om en pensionsreform længe. Undervejs har skolerne allerede været ramt af en én-dags-strejke den 30. juni. Senest har regeringen faktisk flyttet sig:

"Men de kræver stadig, at lærerne skal betale meget mere og arbejde meget længere for at få meget mindre", lyder det fra den ene af de to store britiske lærerorgansationer National Union of Teachers.

Regeringen har bl.a. tilbudt at forsinke den fulde udrulning af reformen syv år, sådan at alle, der er står til pensionering inden for 10 år, ikke vil miste pensionspenge.

Gruppen The Workers bestående af offentligt ansatte har produceret en slagsang for aktionsdagen i morgen, som sælges til fordel for en velgørenhedsorgansation, der støtter ældre. Se videoen her http://www.theworkers.org.uk/

Powered by Labrador CMS