28 procent af alle folkeskoleelever går i såkaldte 'megaklasser' på over 25 elever. Det vil DLF sætte en stopper for med ny kampagne.

Fra 28 til 24: DLF til kamp mod mega-klasser

Danmarks Lærerforening vil med kampagnen STOPfyldte klasser samlet underskrifter for et loft på maksimalt 24 elever pr. klasse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der kommer flere og flere børn i hver skoleklasse. Vores børns lyst til at lære, deres nysgerrighed og deres engagement må ikke slukkes i en evig køtilstand i klasseværelset. Det kan vi hverken som samfund, forældre, lærere eller elever være tjent med."

Således står der skrevet på hjemmesiden STOPfyldteklasser.dk, som Danmarks Lærerforening har oprettet. Ambitionen er at samle underskrifter nok til at rive bjælkerne under det nuværende klasseloft ned og sænke loftet fra 28 til 24 elever.

Hver fjerde elev går i megaklasse

Underskriftsindsamlingen sker på baggrund af DLF's analysenotat fra november 2016, som viser at 28 procent af de danske folkeskoleelever går i såkaldte 'megaklasser', der er en betegnelse, som bruges om klasser med over 25 elever.  Det er en stigning på 11 procent siden 2009.

Med kampagnen vil Lærerforeningen engagere både lærere og alle andre interesserede, som kan skrive under på STOPfyldteklasser.dk