Lærerformand om drab i Paris: Lærerens opgave er at vise mangfoldigheden

Ni personer er anholdt efter drabet på en lærer på en skole i en forstad til Paris fredag eftermiddag. Det franske politi kæder knivdrabet sammen med, at læreren viste tegninger af profeten Muhammed i sin historieundervisning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Danmarks Lærerforening sendte i weekenden 'triste tanker til Paris' på Twitter.

"Lærerens opgave er netop at vise mangfoldigheden i verden", skiver han.

Næstformand Dorte Lange skriver: "Lærere står sammen over hele verden imod vold og drab på kollegaer. Det der skete i Paris i går er forfærdeligt og må aldrig ske igen!". 

Det var en 18-årig flygtning fra Tjetjenien, der ifølge de franske myndigheder bad elever fra skolen udpege den pågældende lærer og dræbte ham ved at skære hans hals over med en kniv. Skolen havde modtaget trusler i perioden op til drabet, og der er havde være utilfredshed blandt muslimske familier i området, efter at læreren havde vist tegninger af Muhammed i sin historieundervisning om emnet ytringsfrihed. Ifølge medierne havde læreren forinden givet eleverne mulighed for at forlade lokalet, hvis de ikke ønskede at se tegningerne af profeten, som ifølge islam ikke må afbildes.

Et forældrepar, der havde krævet læreren fyret, der blandt de ni personer, som politiet har tilbageholdt, skriver Tv2.  

Læs mere

Tv2.dk