Debat

Sommertid er festivaltid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu også for politikere, organisationsfolk og andre samfundsdebattører.

Folkemødet på Bornholm er en festival for politik, ord-battles, networking og lobbyisme. Arrangementet er kommet for at blive, og det er helt nødvendigt, at vi som organisation også er til stede.

Mens medierne fulgte politikerkendisserne rundt i Allinge-Sandvig, hvilket bliver det offentlige billede af dagene, så var det ude i teltene rundt om på havneområdet, at de virkelig relevante diskussioner foregik.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Folkeskolen og uddannelse var til debat i rigtig mange sammenhænge. Både i vores eget telt med overskriften »Verdens bedste investering«, hvor inviterede politikere, organisationsrepræsentanter og fagfolk gik i livlig debat med os, og i de mange paneldebatter, vi selv deltog i rundt om på havnefronten.

På de fire hektiske dage nåede vi rundt om alle de aktuelle emner, der sætter dagsordenen i debatten om både dagens og morgendagens folkeskole.

Gennem vores nye pjece »Undervisning - Verdens bedste investering«, som også havde givet navn til teltet, fik vi blandt andet drøftet de økonomiske rammer for folkeskolen, hele inklusionsprojektet iscenesat af besparelser og lovændringen vedrørende specialundervisning, faglighedens betydning i en ny folkeskolelov, 95-procent-målsætningen og ikke mindst intentionerne med Ny Nordisk Skole-projektet.

I andre telte drøftede vi læreruddannelse, talentdyrkelse, entreprenørskab, digitalisering, friskoler, overgreb på børn … med mere.

Som oplistningen fortæller, er der rigtig meget på spil for udviklingen af folkeskolen.

Derfor var der gode grunde til, at vi var til stede. Vi skulle udbrede budskabet fra vores pjece om, at al forskning viser, at god undervisning af lærere med et højt professionelt niveau er svaret på de mange udfordringer!

På den baggrund var det også vigtigt at kunne møde politikerne i frie rammer på festivalen. Her havde vi mulighed for at fortælle om og drøfte med dem, hvordan vi mener, at mulighederne for at kunne give god undervisning er den bedste investering i fremtiden.

Vi ved, at I ude på skolerne hver dag arbejder på at gennemføre en god undervisning på trods af rammer med dårlig økonomi, uigennemtænkt inklusion, strukturændringer og mange andre forhold.

Derfor er der også stor grund til at ønske alle en rigtig velfortjent og god sommer - hvor I har god mulighed for at deltage i nogle af de mange andre festivaler, der er i sommerlandet!