Mindeord

Danmarks Lærerforening har mistet en kæmpe og jeg har mistet en fantastisk ven.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Per Sand Pedersen er død. Han døde midt i sit utrættelige arbejde for alle medlemsgrupper i Danmarks Lærerforening. Efter en lang dag på Folkemødet, hvor Per havde deltaget i en række arrangementer for at tale lærernes sag, blev Per ramt af en blodprop og afgik ved døden kort tid efter. 

Per har som kredsstyrelsesmedlem, kredsformand, hovedstyrelsesmedlem og forretningsudvalgsmedlem gennem en menneskealder knoklet for medlemmerne i Danmarks Lærerforening. Pers arbejdsindsats, ihærdighed og vedholdenhed er legendarisk. Per sparede aldrig sig selv. Mange medlemmer lærte Per at kende, da han under lockouten arbejde i døgndrift for at få den såkaldte låneordning på skinner, så vi forhindrede Finansministeriet og KL i, at knuse foreningen økonomisk. Arbejdsmiljørepræsentanter over hele landet har om nogen oplevet Pers ihærdighed og vedholdenhed.

Per var endvidere eminent til at skabe en god stemning og et godt samarbejdsklima. Et hovedstyrelsesmedlem skrev til mig: " Åh hvor sørgeligt og ufatteligt. Vi har lige været sammen med denne fine fyr med sin dybe basstemme, sit gode humør og dejlige humor. Det er et stort tab for os allesammen og for DLF". Per var vellidt af alle, fordi Per var et ordentligt menneske, der tog næstekærlighedsbudet alvorligt. 

Pers familie står tilbage med et ufatteligt tab for kone, børn og øvrige familie fyldte meget i Pers store hjerte.

Lige nu fylder tomheden og savnet enormt, men vi skal videre. Per havde med os et projekt vi skal arbejde videre med - også for Pers skyld.

Kære Per vi kommer til at mangle dig i vores daglige arbejde, og jeg kommer til at mangle dig resten af livet.  Jeg savner dig helt vildt! Tak fordi jeg fik lov at være din ven.

Kærlig hilsen Anders

Powered by Labrador CMS