Riisager og Bondo til lærerne: Brug dit nye professionelle råderum

"Kære lærere. Velkommen tilbage til et nyt skoleår". Landets folkeskolelærere har netop fået et brev underskrevet af både undervisningsministeren og Lærerforeningens formand. Sammen slår de et slag for, at lærerne i dette skoleår får større professionelt råderum.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har et fælles ansvar for at sikre betingelserne for, at I kan løse jeres opgaver. Kerneelementer heri er frihed, respekt og faglighed. Det er afgørende, at I har det nødvendige professionelle råderum og autonomi til at omsætte folkeskolens mål og formål til konkret pædagogisk praksis", står der i det fælles brev fra undervisningsminister Merete Riisager og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.  

Opblødning skal give lærerne frihed

I brevet fortælle de, at partierne er blevet enige om at løsne de Fælles Mål. Undervisningsministeren og lærerformanden understreger, at intentionen med aftalen om at løsne bindingerne i Fælles Mål er at give lærerne et større råderum.

Høring om færre bindende mål: Er det lærerne eller kommunerne, der slippes fri? 

"Der er blandt andet indgået en bred politisk aftale om at løsne på bindingerne i Fælles Mål, så færdigheds- og vidensmålene fremover bliver vejledende. Det skal give jer et større professionelt råderum til at tilrettelægge undervisningen", står der i brevet.  

Brug råderummet

"Det gode skoleliv for eleverne skabes først og fremmest af dygtige fag-professionelle på den enkelte skole i hverdagen. Der findes ikke en facit-liste på den gode undervisning. Hverken i lovgivningen eller i forskningen, selv om det nogle gange kan opleves sådan", står der i brevet, der afsluttes med en opfordring til lærerne:

"Herfra skal der derfor lyde en fælles opfordring til at anvende det professionelle råderum, som folkeskolelovgivningen og de nye frihedsinitiativer giver jer, til at indholdsudfylde rammerne og forme og udvikle den gode undervisning og det gode skoleliv på jeres skole".

Læs mere

Læs hele brevet fra Anders Bondo og Merete Riisager her

Powered by Labrador CMS