Det nye faglige netværk for pensionerede lærere er et forum til både fællesskab og identitet, mener Birgit Bruun. Hun har siden den 1. januar 2016 siddet som hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening, som repræsentant for fraktion 4 – pensionisterne i DLF.

Pensionerede lærere får deres helt eget forum

I dag starter det nye faglige netværk Lærersenior op på Folkeskolen.dk, hvor alle interesserede kan læse artikler, blogs, debattere og modtage nyhedsbreve om emnet. Birgit Bruun, formand for fraktion 4 – pensionisterne i DLF – og hovedstyrelsesmedlem, ser netværket som et værktøj til sammenhold, kontakt og vidensdeling.

Publiceret

FRAKTION 4

Som pensioneret lærer bliver man automatisk medlem af DanmarksLærerforenings fraktion 4, med mindre man aktivt melder sig ud.

Det koster et reduceret kontingent på omkring en tredjedel, ognår man fylder 75 år, bliver man kontingentfri.
Som medlem af fraktion 4 kan man få råd og vejledning, påvirkedebat og holdninger i ens lokale kreds og på landsplan, blive valgtsom kongresdelegeret, årsmødedeltager og deltage i arrangementerlokalt, nationalt og på nordisk plan.

Fraktion 4 har ingen bestyrelse, men et hovedstyrelsesmedlem og 10delegerede til DLF's kongres samt 44 valgte årsmødedeltagere. Derer pt. 20.060 medlemmer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Birgit Bruun, hovedstyrelsesmedlem og formand for fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening - har store forventninger til det nye faglige netværk Lærersenior, som starter på Folkeskolen.dk i dag. 

For som kongresdelegeret og formand for fraktion 4 har hun i årevis kæmpet for at få et sted, hvor det er muligt at få kontakt til samtlige medlemmer af fraktionen på én gang.

"Det er smadder godt, at vi får det her faglige netværk. For med netværket bliver det meget nemmere at få kontakt med hinanden som pensionister. Med alle på én gang".

"Samtidig får vi med netværket sat fokus på livet som pensioneret lærer og overgangen mellem arbejdsliv og pensionistliv. Fordi der kommer artikler om os - til os", siger Birgit Bruun.

Pensionisternes årsmøde rykkes 

Brugerne er medskabere

Hun mener også, at Lærersenior kan være med til at skabe sammenhængskraft mellem lærerseniorer.

"Det faglige netværk er et univers for os seniorer og pensionister, som kan være med til at skabe sammenhold, fællesskab og identitet. Det med at være lærer er ikke bare, noget man er, når man går på arbejde. Identiteten hænger ved. Mange af os har stadig kontakt til gamle elever og deres forældre, og vi har stadig holdninger til vores fag og folkeskolen - og med Lærersenior får vi vores eget digitale univers, hvor vi er medskabere", fortæller Birgit Bruun.

Ni nye faglige universer på folkeskolen.dk

På det nye faglige netværk kan man nemlig være medskaber ved at kommentere på artikler og indlæg eller ved selv at skrive indlæg.

 

Vi betyder noget i DLF 

For alle interesserede Fraktion 4 har pt. 20.060 medlemmer. En fraktion, hvor alle medlemmer af Danmarks Lærerforening automatisk bliver overflyttet til, når de går på efterløn eller pension. Det faglige netværk Lærersenior er dog for alle med interesse i seniorlivet som lærer. 

Målet er - ligesom med de øvrige faglige netværk på Folkeskolen.dk - at skabe et univers for en helt særlig gruppe. Hvor refleksioner, viden og holdninger deles. Hvor man får både artikler, blogindlæg, kan debattere og modtage nyhedsbreve. Folkeskolen publicerer en månedlig artikel på det faglige netværk, forskellige bloggere vil løbende producere blogindlæg, og hver 14. dag sendes et nyhedsbrev ud til alle tilmeldte med både artikler, blogindlæg, debat og arrangementer fra Folkeskolens arrangementskalender inden for netværket Lærersenior.

Birgit Bruun er den første tilknyttede blogger på Lærersenior, og hun opfordrer andre til at melde sig som bloggere. 

Bloggen: Fraktion 4 pensionisterne

Brug netværket så meget som muligt

I det hele taget opfordrer hun alle lærerseniorer til at bruge det nye faglige netværk så meget som muligt.

"Nu får vi pensionerede lærere en unik mulighed for et fælles forum, men bruger vi det ikke aktivt, så lukker det igen. Så brug det alt, hvad I kan", lyder opfordringen. Det faglige netværk Lærersenior er et af ni nye faglige netværk, som Fagbladet Folkeskolen i år søsætter i en toårig forsøgsperiode med midler fra en særlig udviklingspulje i Danmarks Lærerforening. Om netværket fortsætter efter forsøgsperioden, afhænger af, hvor meget netværket bliver brugt. Hvor meget indholdet bliver læst og debatteret, antal tilmeldte til nyhedsbrevet, om der bliver skrevet blogindlæg mv.  Et ud af ni nye netværk Ud over Lærersenior starter der i løbet af 2019 nye faglige netværk op inden for UU-vejledere, Lærerstuderende, Børnehaveklassen, PLC, Dansk som andetsprog, PPR, Praktiklærere og SOSU-undervisere.

Den nye satsning kommer i kølvandet på den store succes, Folkeskolen.dk siden 2012 har haft med et stigende antal faglige netværk inden for folkeskolens enkelte fag.