Lejre Lærerforening låner penge efter formodet underslæb

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen har besluttet at låne Lejre Lærerforening penge, så kredsen kan betale sine regninger og i øvrigt yde medlemmerne den service, som de har krav på. Som folkeskolen.dk fortalte i maj, blev der dengang indgivet politianmeldelse mod en mangeårig, nu forhenværende kasserer i DLF's kreds 42. I forbindelse med en ny kredsinddeling, hvor kreds 42 skulle overføre omkring 500 medlemmer til to andre lokalkredse - og i øvrigt skifte navn til Lejre Lærerforening - opdagede man en række betydelige økonomiske uregelmæssigheder. Der manglede både driftsmidler og penge i kredsens særlige fond. Den tidligere kredskasserer blev derfor meldt til politiet.

Sagen efterforskes af kriminalpolitiet i Roskilde. Den mistænkte ønskes erklæret konkurs, og der rejses erstatningskrav over for både kassereren og kredsens tidligere revisors forsikringsselskab. Men kredsen har ubetalte regninger fra den politianmeldte kasserers tid på cirka halvanden million kroner, og kredsens særlige fond er tilsyneladende bedraget for godt to millioner kroner.

En enig hovedstyrelse besluttede derfor at låne kredsen penge til omkostningerne i forbindelse med bedragerisagen og til betaling af restancer. Det endelige beløb aftales senere, når der kommer en likviditetsopgørelse fra DLF's revision. Hovedstyrelsen følger sagen nøje, og sammen med revisorfirmaet vil man vurdere, om den giver anledning til opstramning af regnskabsprocedurer og kontrolfunktioner i lokalkredsene. »Vi hjælper kredsen ud af de akutte økonomiske problemer, men der arbejdes samtidig for, at flest mulige af pengene kommer ind igen«, sagde Stig Andersen, samtidig med at han understregede, at det skal sikres, at en kasserer ikke kan disponere over kredsens midler alene. Flere andre talte for, at disse procedurer skal være bindende for alle. »Kan man kalde Lejre-kredsen bæredygtig efter det her, var det ikke bedre at nedlægge den?« spurgte Per Sand Pedersen uden at efterlyse et svar.

-th