DLF's hovedstyrelse bliver mere mandsdomineret

Kun otte kvinder blev valgt ind i DLF's kommende hovedstyrelse. I dag sidder der ti. Gennemsnitsalderen blandt de 18 nye er tæt på 49 år. Mange jyske kandidater er kommet ind. Se hvordan DLF's nye ledelse gør sig ud, når den bliver omdannet til tal.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi kender nu navnene på de 18 aktive medlemmer, der de næste fire år skal sidde i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse.

Folkeskolen.dk har taget et hurtigt kig på, hvordan den nye hovedstyrelse ser ud i rå tal.

Blandt ansigterne i den nye hovedstyrelse er 11 gengangere, mens seks er nye ansigter i DLF's ledelse.

Seks nye i DLF's ledelse - se hovedstyrelsen her 

Af de nye kommer to fra en position som lokal kredsformand. Det drejer sig om Ole Bjerre Martinussen, der er formand i Hedensted Lærerkreds og Per Breckling, der er formand i Fredericia Lærerkreds.

Landets lærerværelser er domineret af kvinder, da 7 ud af 10 lærere og børnehaveklasseledere er kvinder.

Sådan er det ikke i Lærerforeningens øverste ledelse. Indtil i dag var 10 ud af de i alt 23 medlemmer af hovedstyrelsen kvinder. Det svarer til 43 procent.

Den nye hovedstyrelse er endnu mere mandsdomineret. Valgresultatet betyder, at der de næste fire år er otte kvinder i Lærerforeningens hovedstyrelse. Det svarer til 35 procent af de 23 medlemmer.

 

Artiklen fortsætter under tabellen

 

Flest fra jyske kredse

Kandidatfeltet ved dette års hovedstyrelsesvalg var større end længe set, hvor hele 28 kandidater kæmpede om de 18 pladser.

De 18 valgte medlemmer har en gennemsnitsalder på 48,8 år. (Rettet: Før fremgik det ved en fejl, at gennemsnitsalderen var på 37 år)

Kristoffer Høyrup Sørensen fra Vestbjerg Skole lidt nord for Aalborg er de næste fire år det yngste medlem af hovedstyrelsen med en dåbsattest, der viser 31 år. Ældste medlem er tidligere formand for Lærerforeningens undervisningsudvalg Bjørn Hansen med en alder på 64 år.

Den nye hovedstyrelse består af flest medlemmer fra jyske lærerkredse. 10 af de aktive medlemmer kommer fra en jysk lærerkreds. 7 kommer fra en lærerkreds på Sjælland. Mens Charlotte Holm er den ene kandidat fra Fyn.

 

Valget er overstået: Højeste valgdeltagelse siden 1983 

Kandidater uden bagland kom ikke ind i DLF's hovedstyrelse 

Katrine Fylking bliver ene Københavner i DLF's hovedstyrelse