Hovedstyrelsesvalg 2019
2   29

Kandidater uden bagland kom ikke ind i DLF’s hovedstyrelse

Flere kandidater uden et bagland i DLF blev ikke valgt ind ved dagens hovedstyrelsesvalg. Bob Bohlbro fra Køge og Henrik Steffens fra Silkeborg er to af dem. De håber begge, at DLF’s kredse ikke har ejerskab over de kandidater, de får valgt ind.

"Jeg er på sidstepladsen over antal stemmer. Det er ikke rart ikke at blive valgt, og det er heller ikke sjovt at få færrest stemmer", siger Henrik Steffens fra Silkeborg Lærerforening, som fik 5.041 stemmer. Et stemmetal, der kun svarer til lige under én procent af de afgivne stemmer.

Han understreger, at han ikke er bitter over valgresultatet, men han håber, at valget vil føre til en "analytisk debat". Han har under valgkampen deltaget i debatter på folkeskolen.dk og Facebook, om ulemperne ved den måde som DLF's hovedstyrelse bliver valgt på.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg håber ikke, at kredsenes kandidater bliver marionetdukker i en usund afhængighed mellem kredsstyrelser, kredsformand og hovedstyrelsesmedlemmer", siger Henrik Steffens.

Bob Bohlbro: Mest ærgerlig over, at Sjøberg ikke kom ind

Tidligere formand for Lærerstuderendes Landskreds Bob Bohlbro kom heller ikke ind.

"Jeg må ærligt indrømme, at det jeg er allermest ked af, at Jeanette Sjøberg ikke er blevet genvalgt. Det er et tab for DLF. Det forstår jeg slet ikke. Hvis der er noget, der er bevis på, at det er kredsene, der styrer deres egen kandidat, så er det at Jeanette Sjøberg ikke er kommet ind. Hvis alle havde lige muligheder, så var hun kommet ind", siger Bob Bohlbro.  

Han håber også, at Lærerforeningen senere vil tage en debat af måden, valget bliver afviklet på.

"Det er styret af kredsene. Det er flot, at der er en høj stemmeprocent. Så må vi tage en snak bagefter om, hvor stemmeprocenten kommer fra", siger han.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ