"Lærerne fortjener opbakning og en ny arbejdstidsaftale", siger Lizette Risgaard fra talerstolen på Danmarks Lærerforenings kongres.

Lizette Risgaard til lærerne: I gør en forskel

Folkeskolen er vigtig for sammenhængskraften – her er alle lige meget værd. Uden jeres gejst er der ingen folkeskole. Jeg håber, I får en arbejdstidsaftale i en overenskomst, sagde formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation på lærernes kongres.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard talte om folkeskolens vigtighed, om fællesskabet og om lærernes  betydningsfulde arbejde, hvor de er med til at forme børnene som demokratiske medborgere og med til at forme samfundets fremtid.

"Uden jeres gejst er der ingen folkeskole. Det er jer, der får skolen til at lykkes og tak for det! I gør en forskel. Det er lærerne, der er med til at forme, hvad børnene bliver til og hvem de bliver. Det kan slet ikke værdisættes", sagde hun.

DLF vil kalde politikerne til 'Skolemøde' 

Lizette Risgaard talte om den tidligere regerings nedskæringer efter grønthøstermetoden og at hun ser en regering nu, der vil i en anden retning - og at Danmark trænger til et løft.

Og om presset på arbejdsmarkedet, på nedslidningen i arbejdet. At den ikke udelukkende rammer de fysisk hårde job som brolægger og rengøringsassistent men at vi også skal huske de psykisk hårde job.

"Det slider at  opleve hårde ord, slag, spark og spyt. Det er klart uacceptabelt og det skal vi tage hånd om. Det forventer jeg også, at en ny regering vil", sagde hun til kongressens klapsalver.

"Det leder mine tanker hen på en ny arbejdstidsaftale. Giv Anders en hånd. Han kæmper for jer". Kongressen klappede taktfast.

Lizette Risgaard fortalte, at lærerne har fået en Arbejdstidskommission og at det er et skridt på vejen til en arbejdstidsaftale i en overenskomst.

"Det er der en arbejdstidsaftale hører til og ikke i en lov. Jeg håber, I får en ny arbejdstidsaftale. I fortjener opbakning".

Lærerne holder kongres: Kampvalg om næstformandsposten og debat om arbejdstid