Jeg vil stemme på den, jeg vil, af principielle grunde, lød det fra Ravi Willesen, kongresdelegeret fra Kolding  Lærerkreds.
Jeg vil stemme på den, jeg vil, af principielle grunde, lød det fra Ravi Willesen, kongresdelegeret fra Kolding Lærerkreds.

Før kampvalg: Kritik af Bondos udmelding

I eftermiddag er der næstformandsvalg i DLF. Formand Anders Bondo har meddelt, at han støtter Dorte Lange og ikke kan se sig selv i et formandskab sammen med Morten Refskov. Den udmelding møder før valget kritik fra talerstolen. Opdateret med kommentar fra Anders Bondo.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er et element af urent trav", sagde Hans Christian Winther Larsen fra Lyngby-Taarbæk Lærerforening, da han gik på talerstolen på Lærerforeningens kongres torsdag formiddag. Næstformandsvalget og Anders Bondo Christensens udmelding om, at han ikke kan se sig selv i et formandskab med formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov er noget, som bliver snakket om, påpegede han.  

Hans Christian Winther startede med at rose Anders Bondo.

"Det du siger, er sagligt, klogt og velbegrundet og bliver altid leveret ordentligt. Men ikke i det her tilfælde", sagde Hans Christian Winther Larsen. Han fortalte, at han fik kaffen galt i halsen, da han så Anders Bondos udmelding op til næstformandsvalget.

"Formanden sagde, at han ville trække sig, hvis Morten blev valgt. Der blev trukket lidt i land bagefter. Men sådan noget kan man ikke trække tilbage. Nu havde Morten allerede et bjerg foran sig. Han cykler meget, og nu var det virkelig op ad bakke".

"Jeg tror ikke på, at lige netop Morten skulle være særlig svær at arbejde sammen med. Det er muligvis inden for den demokratiske skive at melde ud som du gør", sagde han med henvisning til Anders Bondos eget valgoplæg. "Men det er modsat det, du skriver - uordentligt, udemokratisk og ubehageligt".

"Jeg synes, at man som formand skal kunne samarbejde med alle. Vi vælger ikke et formandskab samlet. Det er heller ikke hovedstyrelsen, der konstituerer formandskabet. Det vælges her på kongressen. Først formand og så næstformand. Det forstyrrer debatten, når du melder så bombastisk ud. Jeg tror ikke et sekund på, at det handler om tillid eller noget i den dur - jeg tror, det handler om at styre".

Delegeret: Jeg vil ikke trues

Delegeret: Jeg vil ikke trues

Også delegeret Ravi Willesen, Kolding, var så vred over udmeldingen, at han blev nødt til at gå på talerstolen.

"Jeg vil fanme ikke trues", sagde han. "Jeg vil stemme på den, jeg vil, af principielle grunde. Ingen er uundværlige, og ingen er over foreningen. Er jeg et dårligere menneske, hvis jeg af den grund accepterer, at periodeforhandlingerne eventuelt får et andet resultat? Desuden er det 100 procent et gætværk, om resultatet vil blive værre eller bedre, hvis der skiftes i toppen af DLF", sagde han og understregede:

"Jeg vil ikke påduttes, at jeg skal stemme på den ene, for ellers mister vi den anden. Og slet ikke under argumentet, 'det er din pligt at tilsidesætte dit personlige og ikke mindst principielle standpunkt til fordel for medlemmernes ve og vel'", sagde han og modtog en klapsalve fra kongressen.

Henrik Steffens fra Silkeborg Lærerforening roste de to for at gå på talerstolen, men huskede samtidig kongressen på, at det vigtigste for medlemmerne er, at der skal samarbejdes efter kongressen.

Formand for Gentofte Kommunelærerforening Jeppe Dehli havde også en  bemærkning til kritikken:

"Ytringsfrihed, åndsfrihed og demokrati. Det kan jeg da høre, at der er plads til under det her punkt. Jeg kan ikke se, at der er dikteret noget særligt. Anders er kommet med en udmelding. Den gør det her valg langt mere kompleks. Det er jeg fuldstændig enig i. Men at den skulle pille ved ytringsfrihed og åndsfrihed, det kan jeg simpelthen ikke se".

Tilføjet kl. 12:25:  Formand Anders Bondo Christensen forsvarede sin udmelding fra talerstolen.

"Det er langt vigtigere, at vi har en stærk ledelse, end hvilke personer, der sidder i den. Det er derfor, jeg har gjort, som jeg har gjort. Jeg har sagt: sammensæt nu den stærkest mulige ledelse. Jeg ved, hvor meget det betyder, at der er et kanongodt sammenhold. Og derfor har jeg anbefalet Dorte, fordi Dorte gør det fantastisk godt. Det er vigtigere, at man har et godt formandskab, end om jeg sidder der eller ej", sagde Anders Bondo Christensen og tilføjede:  

"Jeg ønsker ikke at true nogen. Jeg ønsker ikke at være udemokratisk. Jeg synes, jeg sagde det på et så tidligt et tidspunkt, at alle kunne tage det med i sine overvejelser, om man skulle have en anden formandskandidat.  Hvis man har en så stærk kritik af en formandskandidat, så burde man nok også have stillet anden formand op". 

Følg kongressen live:

Powered by Labrador CMS