LL-formand Tobias Holst understreger, at det kun er det, som ikke er essentielt, der er skrevet ud af vedtægterne.

Lærerstuderendes Landskreds kan nu bestemme mere selv

”Vi kan egentlig godt lide at bestemme bare en lille smule over, hvad vi selv laver,” sagde formand for Lærerstuderendes Landskreds, Tobias Holst på DLF’s kongres. Kongressen vedtog et forslag om en forenkling af DLF’s vedtægter om LL’s virke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De vedtægter, der er skitseret i DLF's vedtægter, er nogle fra da vi blev oprettet som en del af Danmarks Lærerforening for cirka 20 år siden. Dengang var vi en væsentligt svagere, nyere og mindre organisation end vi er nu. Men vi har fået styr på det, og vi kan godt finde ud af at klare ting selv", lød det fra Tobias Holst. Hidtil har Lærerstuderendes Landskreds taget de enkelte forslag med på DLF's kongres, hver gang de gerne ville have ændret noget. Men med en forenkling af vedtægterne, håber LL at kunne handle hurtigere på deres eget årsmøde, når man ønsker ændringer i landskredsens organisering.

DLF er klar til KL-arbejdstidskrav

Hovedstyrelsen skal stadig godkende vedtægterne Tobias Holst understregede, at det kun er det, som ikke er essentielt, der er skrevet ud af vedtægterne. Det gælder blandt andet vedtægten om, at der på hvert uddannelsessted skal være en klub. "Det betyder ikke, at klubberne på uddannelsesstederne skal nedlægges, men at det overlades til Lærerstuderendes Landskreds i deres vedtægter at fastlægge bestemmelserne om klubber. Vi har en klar forventning om, at det lokale arbejde på uddannelsesstederne fortsat prioriteres meget højt," sagde formand for Organisations- og Arbejdsmiljøudvalget, Per Sand Pedersen. "Vi mener, at vi gennem en dialog med LL har opnået et kompromis, der både tilgodeser Lærerstuderendes Landskreds og hovedforeningen.  Det er også værd at bemærke, at vedtægterne for Lærerstuderendes Landskreds kun har gyldighed, såfremt de er godkendt af hovedstyrelsen. Så vi har alligevel en anelse snor i dem."