"Der er ingen konflikter, og der er ingen tæv i Ny Nordisk Skole, og så er det svært for journalisterne at skive om det, og så kalder de det for varm luft”, sagde DLF's næstformand Dorte Lange, der sidder i formandskabet for Ny Nordisk Skole.

Dorte Lange: Ny Nordisk Skole er ikke varm luft

Ny Nordisk Skole er blevet kaldt varm luft, men det skyldes bare at ingen kan være uenig i værdierne i Ny Nordisk Skole, sagde næstformand i DLF Dorte Lange.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når nogen kalder Ny Nordisk Skole for varm luft, skyldes det, at det er svært at være uenig i de nordiske værdier, der er i Ny Nordisk Skole, sagde næstformand i DLF Dorte Lange, da hun indledte punktet om Ny Nordisk Skole på kongressen.

Antorini ønsker helhedsskoler og gennemsigtighed for testresultater

 Ny Nordisk Skole kommer fra lærerne selv "Der er ingen konflikter, og der er ingen tæv i Ny Nordisk Skole, og så er det svært for journalisterne at skive om det, og så kalder de det for varm luft", tilføjede Dorte Lange, der sidder i formandskabet for Ny Nordisk Skole sammen med Lars Goldschmidt, som er direktør i Dansk Industri (DI).

Nej, Ny Nordisk Skoler er meget konkret, fortsatte Dorte Lange. Det er nemlig skoleudvikling, som kommer nedefra - fra lærerne selv. De skoler, der melder sig ind i Ny Nordisk Skole, vil få konsulentbistand fra Danmarks Evalueringsinstitut (Eva).

DLF til Thorning: Lærerne skal ikke finansiere en folkeskolereform

Slut med topstyring af folkeskolen Og Ny Nordisk Skole er mere end det, fastslog Dorte Lange.

"Ny Nordisk Skole er det, som vi har bedt om i de sidste ti år, som har været præget af top down-styring fra VK-regeringerne side - nemlig buttom up-styring. Det er en helt ny måde at tænke på", sagde Dorte Lange, der opfordrede de delegerede til at udbrede ideen om Ny Nordisk Skole på skolerne.

Bondo: Ny Nordisk Skole kan skabe konsensus om folkeskolen