"Studerende må aldrig blive billig arbejdskraft", sagde Kira Vinberg, der er en af repræsentanterne for de lærerstuderende på DLF's kongres

Nej til lærerstuderende i "mesterlære"

Danmarks Lærerforening er modstander af, at lærerstuderende ansættes som lærerassistenter som en del af deres uddannelse. Det vedtog DLF-kongressen i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Praktik er et fag i læreruddannelsen, fastslår Danmarks Lærerforenings kongres i en vedtagelse, der fik næsten 100 procent opbakning fra de delegerede her til formiddag.

Læreruddannelsen er ikke en mesterlære-uddannelse, påpeger kongressen, og Danmarks Lærerforening ønsker derfor ikke, at lærerstuderende ansættes som lærerassistenter som en del af deres uddannelse.

"Studerende må aldrig blive billig arbejdskraft, og læreruddannelsen må aldrig blive en mesterlære. De studerende skal tilegne sig praksiserfaringen gennem praktikkens beskyttende rammer, hvor der er mulighed for teoretisk refleksion", sagde Kira Vinberg fra Lærerstuderendes Landskreds, da hun fremlagde forslaget.

Kongresvedtagelsen understeger desuden, at hvis lærerstuderende ansættes som lærerassistenter ved siden af uddannelsen, skal DLF arbejde for, at det sker på LC's overenskomst.