På facebooksiden har en elev lavet og delt denne video.

Se elevernes lockout-aktioner og -videoer

Det er lang tid at side og spille computerspil, og rigtigt mange elever vil gerne tilbage i skolen. Nogle af dem har valgt at bruge deres ekstra energi på at lave sange og demonstrationer for at støtte deres lærere eller vise deres utilfredshed med lockouten. Se nogle af dem her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleelevernes formand Vera Rosenbeck fortæller, at mange elever kontakter organisationen for at fortælle om deres aktiviteter og inviterer dem til at støtte og deltage.

"Jeg synes aktiviteterne er et godt udtryk for den frustration, som eleverne oplever. Jeg oplever det ikke som partsindlæg, men som et udtryk for et stærkt ønske om at komme tilbage i skole. Eleverne er trætte af konflikten. De savner deres skole og deres lærere og de ældste elever vil gerne tilbage og have mulighed for at tage deres afgangseksamen. Jeg håber virkelig, at KL og DLF ser med fra sidelinjen og forstår, at eleverne virkelig gerne vil have, at de finder en løsning nu".

"Vi kender lærerne"

Mange steder har elever deltaget i lærernes aktioner. Den 10. april demonstrerede elever på Rådhuspladsen i København, og den 11. holdt eleverne fordemonstration til den store demonstration på ved Cirkusbygningen.

Initiativtagerne her var overbygningselever fra Grøndalsvængets Skole i Vanløse. Det er primært skolereformen, de er imod.

"Vi vil ikke have uforberedt, discountundervisning, vi vil ikke have at regeringen skal bestemme over vores fritid. Danmark er et demokratisk land, så lad os bevise det!", lyder det på deres facebookside. Og de fortsætter:

"Vi håber at få støtte fra alle jer, for vi elever er dem, der er tættest på lærerne. Vi ved, hvordan de har det, og hvilket dilemma, de sidder i. Derfor er det også oplagt at sætte lockouten midt i vores eksamener, for det presser lærerne til det yderste". 

På Ryslinge Friskole har eleverne afholdt en stor demonstration på skolen, fordi de mener, at lærerne bør have deres forberedelsestid. De kan ikke forstå, hvorfor at en faglig konflikt, mellem to parter skal gå ud over elevern. 7.-9. klasse på Grindsted privatskole har arrangeret en elevstrejke foran det lokale rådshus. Og 8. klasse på Randers Realskole har arrangeret en demonstration imod lockouten og heldagsskolen, fordi de mener, at det er en dårlig ide, at eleverne skal gå længere i skole, og at det på ingen måde hjælper at tage lærerne ud af skolen ved en lockout.

Utilfredsheden trives på facebook

Eleverne har startet en række facebookgrupper som Elever imod heldagsskoler og Elever mod skolereform, hvor der bliver organiseret aktioner, delt rim i stil med 'Alle børn gik til sport og arbejde, undtaget Ole han gik Heldagsskole', videoer fra demonstrationer og historien om 'Skolekridtet Steen'. På siden Elever mod lockout kan man finde denne video:

 Videoer med lærerne

En del elever har lavet videoer sammen med deres lærere: Lærere fra Rosendalskolen og Bymarkskolen i Hobro spiller og synger sammen med 4. a fra Rosendalskolen i "Hvis KL gav os lov": "Antorini si'r, at vores skoledag bli'r meget feder' Hvis bare vi er aktive og sprætter nogle geder. Alle børnene gik i skole undtagen Bo og Lars. Deres lærer' var lockoutet -- åh vor herre bevar's".

Se alle lærernes kreative musikvideoer

 

Andre har gjort det uden lærerne. To piger fortæller i videoen "Sandheden om lockout", hvordan elever intet kan finde ud af, uden lærerne.

Og en elev, der kalder sig TheK3Stefs har besluttet sig for at brug tiden på selv at rappe: "Vi ved ik', hvornår vi skal i skole igen. Men jeg håber, det bliver snart, ik' også min ven. Jeg er træt af at sidde herhjemme og intet lave. Man kan mærke det helt ned i sin mave"

Vostrup Efterskole - Skole for Musik og Teaters video er efter deres eget udsagn 100 procent elevproduceret.

"Lockout det hjælper ingenting, konflikt det kan kun ramme blindt. Så du skal ikke lægge dig. For skolen lukker ned I dag, men i kan stadig stoppe det. Så du skal ikke lægge dig".

Og Skanderup og en række andre efterskoler er meget tydelige med at fortælle, at de savner deres lærere:

Kender du til andre aktioner eller videoer lavet af elever, så læg dem gerne i kommentarfeltet herunder.