Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.
Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.

Smitten blandt lærerne buldrer fremad: Sidste uge fik hver 12. lærer en positiv test

Antallet af nysmittede lærere når uge for uge nye rekorder. I sidste uge fik hver 12. lærer en positiv test. Nu har 35 procent af lærerne haft corona. I den samlede befolkning har hver fjerde været smittet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indtil for ganske nyligt lå andelen af smittede lærere kun lidt højere end andelen af smittede i den samlede befolkning. Men efter genåbningen af skolerne er smitten for alvor skudt i vejret blandt lærerne i grundskolen.

I sidste uge fik 9.265 lærere i grundskolen en positiv test for Covid-19, viser de nyeste brancheopdelte smittetal fra Statens Serum Institut.

Dermed var andelen af nysmittede lærere på blot én uge 8,05 procent af den samlede lærerstab i grundskolen, svarende til hver 12. lærer. 

I befolkningen var der 4,71 procent nysmittede i samme uge.

Med den seneste uges smittetal har 35,1 procenten af lærerne enten lige nu eller tidligere haft corona. I den samlede befolkning har 25,7 procent enten nu eller tidligere haft corona.

Den nyeste opgørelse viser også, at 4.166 lærere i ugens løb har fået deres tredje vaccinestik. Dermed har 75,1 procent af lærerne nu et boosterstik.

De nyeste smittetal dækker test foretaget i perioden 17.- 23. januar.

Powered by Labrador CMS