Fra i dag: Coronatest på skolerne ned til 9-års-alderen

For at eleverne får en så normal skolegang med så få hjemsendelser som muligt i efteråret opfordrer regeringen fra i dag forældre til, at 9-11-årige børn bliver coronatestet ugentligt, gerne i skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Knap 59 procent af de 12-15-årige har på nuværende tidspunt påbegyndt vaccination mod covid-19, og de opfordres samtidig til to ugentlige coronatest. Fra i dag udvides testindsatsen på skolerne til også at omfatte de 9-11-årige børn.

Testene vil kunne ske på skolerne, hvis kommunen har testkapacitet på den pågældende skole, og regeringen er lige nu  i dialog med KL om det øgede testbehov som følge af opfordringen. 

"En omfattende epidemi blandt skolebørn vil have betydning for skolernes mulighed for at gennemføre undervisningen. For at eleverne får en så normal skolegang, med så få hjemsendelser som muligt i efteråret, er vi nødt til at forsinke smittespredningen. Her er screeningstest af de uvaccinerede børn mellem 9 og 11 år et godt redskab", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Ikke-vaccinerede ansatte på skolerne og de store elever opfordres i øjeblikket til at blive testet to gange ugentligt. Fra 1. oktober hedder opfordringen én gang ugentligt, ligesom for de yngre børn.

Læs mere

Retningslinjer for COVID19-test for grundskoler (herunderefterskoler og frie fagskoler) gældende FRA 6. september 2021(pdf)

Powered by Labrador CMS