Forbundskansler Angela Merkel - her på vej til et møde med forbundslandene om coronarestriktionerne - vil rykke lærerne frem i vaccinekøen.

Merkel vil rykke lærere frem i vaccinekøen

I Tyskland er lærerne prioriteret i coronavaccinekøen. Og nu foreslår forbundskansler Angela Merkel at rykke lærerne yderligere frem, så de kommer i gruppe med personer over 70 og fx organtransplanterede.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den tyske forbundsregering og forbundsstaterne har netop besluttet at forlænge den aktuelle nedlukning til 7. marts, men skoler og dagpasning kan påbegynde en langsom genåbning fra 22. februar. Forud for skolernes genåbning foreslår forbundskansler Angela Merkel, at lærere og pædagoger rykkes fra 3. prioritetsgruppe til coronavaccinen op til 2. gruppe.

Det gør hun, fordi skoler og dagpasning er vigtigt, sagde hun ifølge Deutchlandfunk på et pressemøde onsdag. Målet er, at lærerne får første vaccinationsstik før sommerferien. 

"Vi har en særlig beskyttelsespligt over for disse erhvervsgrupper, som ikke har mulighed for at udøve deres erhverv med en nødvendige afstand". 

I Tyskland bliver befolkningen vaccineret efter en opdeling i fire prioriteringsgrupper. 

Gruppe 1 rummer alle over 80 år, personale på plejehjem og sundhedspersonale, der enten udsættes for høj risiko, eller hvis patienter er i særligt sårbare. 

Gruppe 2 er personer over 70 år og personer med en række specifikke sygdomme såsom demens, kræft og alvorlig lungesygdom, organtransplanterede, læger og andet sundhedspersonale med patientkontakt og politifolk, der håndterer mange mennesker fx ved demonstrationer. Det er denne gruppe, Angela Merkel foreslår at flytte lærerne til.

Gruppe 3 er personer over 60, svært overvægtige og peroner med kroniske lidelser såsom astma og resterende ansatte i sundhedsvæsen, politi og brandvæsen samt altså pædagoger og lærere.

Gruppe 4 er den resterende befolkning.

Læs mere

Deutschlandfunk.de 

Bunderegierung.de:  Reihenfolge bei der Impfung(vaccineringsrækkefølge)