Dagens nye restriktioner sender Maria Roneklindts lærerkæreste og familiens to ældste piger hjem. Familiens yngste går i daginstitution.

Lærerfamilie: Næsten hele familien sendes hjem undtagen Maria

Mens Maria Roneklindts kæreste og to ældste børn skal blive hjemme resten af året, skal hun selv fortsat undervise fysisk på skolen. "Det bliver en underlig situation".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens Maria Roneklindts kæreste og to ældste børn henholdsvis arbejder og går i skole på skoler i Slagelse Kommune, arbejder hun selv på Byskovskolen afdeling Benløse i Ringsted.

Og den forskel viser sig pludselig at være meget afgørende. For Slagelse er en af de 38 kommuner, der fra onsdag skal sende alle elever hjem fra 5. klase og op - og det er Ringsted ikke.

Maria Roneklindt og kæresten kunne dog se dagens pressemøde hjemme foran tv-skærmen. For begge er faktisk hjemsendt - dog af vidt forskellige årsager.

"Han er hjemsendt på grund af et coronatilfælde i en af hans klasser. Han blev testet i går og venter på svar. Jeg er hjemme i dag, fordi vi har problemer med varmesystemet på skolen, så der er dele af skolen, hvor det er virkelig koldt. Planen er dog, at vi skal vende tilbage igen i morgen", siger hun.

Aarhus: Rådmand opfordrer skoler til at droppe valgfagsprøven 

"En underlig situation"

Så mens Maria Roneklindt og hendes elever kan se frem til at vende tilbage til fysisk undervisning, skal kæresten forblive derhjemme uagtet test-svaret. Og fra onsdag skal deres to ældste piger også være derhjemme.

"Det bliver en underlig situation. Inden i dag havde vi troet, at begge vores piger, som går i 5. og 6. klasse, skulle fortsætte med at være på skolen, fordi vi regnede med, at det kun var de store elever, der skulle hjem. Men nu skal min kæreste fjernundervise, imens han har to børn hjemme".

38 kommuner: Onlineundervisning fra 5. klasse og op - se retningslinjerne her 

Maria Roneklindt fortæller, at hele situationen kortvarigt skabte en pudsig stemning i morges, da det pludselig blev afgørende, at de ikke underviser i samme kommune.

"Jeg har joket med min kæreste og sagt: 'Jeg kan godt forstå, at I bliver hjemsendt og ikke os. I har jo trods alt haft syv coronatilfælde på jeres skole, og vi har kun haft seks", siger hun.

Har lagt bekymringen fra sig

Maria Roneklindt har selv været coronahjemsendt en enkelt gang, da der var et smittetilfælde i hendes 7. klasse. Her viste det sig, at smitten var opstået udenfor skolen, og der ikke var nogen, der havde smittet hinanden på skolen.

"Sådan har det faktisk været i alle seks tilfælde. Ingen har smittet videre. Det tyder på, at vi gør det rigtige. Eleverne er kun sammen med deres klassekammerater, og de spritter konstant".

Hjortdal med opfordring: Begynd først at sende elever tilbage fra 11. januar 

Hun er derfor ikke nervøs for, at juleferien bliver spoleret af, at hun fortsat skal gå på fysisk på arbejde.

"Jeg har lagt den tanke fra mig for lang tid siden. Da vi vente tilbage i foråret, spekulerede vi også på, om vi slæbte noget med hjem. Så jeg er ikke nervøs. Hvis jeg var det, ville det være rigtigt svært at være i. Jeg spekulerer selvfølgelig på, om min kærestes test er positiv, for så skal jeg også testes. Og når pigerne har været hjemsendt, har jeg tænkt det samme", siger hun tilføjer, at begge piger har været hjemsendt flere gange i løbet af efteråret.

"Mine ledere er supercool"

Hun roser sine ledere for at passe godt på både elever og lærere.

"Hos os har man hjemsendt hele årgange på trods af, at man måske nok godt vidste, at det ikke var alle, der havde været i kontakt med den smittede. Mine ledere er generelt supercool og siger, at vi skal komme til dem, hvis man er utryg ved noget. Og vi har alle møder virtuelt, så man er kun på skolen, når man skal undervise", fortæller hun.

DLF: Husk, at der er tale om nødundervisning

Elever ville helst sendes hjem

Maria Roneklindt er ikke i tvivl om, at hendes egne elever er skuffede over, at de ikke er blandt dem, der fra på onsdag skal blive hjemme.  

"De er jo teenagere. De vil rigtigt gerne hjem, og de har jo læst overskrifterne, hvor der stod, at mange ville blive sendt på en tidlig juleferie, hvilket jo er totalt misvisende".

"Så det bliver nok svært at motivere dem til at gennemføre deres projektopgave, som vi har lagt her inden jul, når de kan snakke med kammerater, der er derhjemme. For de ved jo godt, at nødundervisning ikke er det samme som almindelig undervisning, hvor dagene er kortere, fordi der er en masse fag, der ikke kan lade sig gøre".

Lærer: Vi bruger 10-15 minutter af hver lektion på corona