Det er slut med at lukke skoler ned på grund af corona.
Det er slut med at lukke skoler ned på grund af corona.

Ny strategi: Ikke en eneste skole coronalukket efter nytår

Ikke én eneste skole er blevet lukket på grund af coronasmitte efter nytår. Sundhedsmyndighederne har skiftet strategi, fordi situationen har ændret sig. "Nu skal vi til at tænke, som vi plejer, i stedet for at tænke corona", siger skoleledernes formand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stigende coronasmitte blandt lærere og elever er ikke længere begrundelse nok for at lukke skoler og sende eleverne hjem for at dæmpe smitten.

Derfor har ikke én eneste kommune efter nytår fået påbud fra myndighederne om at lukke en folkeskole, selv om smittetallene stadig er høje.

For efter at Styrelsen for Patientsikkerhed i november og december nærmest dagligt gav påbud om at lukke skoler eller sende skoleklasser hjem, har man skiftet strategi i det nye år.

Direktør Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder den ændrede tilgang med, at "vi står et andet sted, end vi gjorde for et år siden".

"Mange elever på skolerne er vaccinerede, de testes jævnligt, og så ser vi, at Omikron-varianten giver mildere symptomer hos langt de fleste. Vi skal altid anvende det mindst indgribende og mest skånsomme middel, og vi har et hensyn at tage i forhold til børnenes trivsel og undervisning", lyder det i et mailsvar til folkeskolen.dk fra Anette Lykke Petri.

Epidemiloven giver stadig Styrelsen for Patientsikkerhed mulighed for midlertidigt at lukke en skole eller hjemsende en eller flere skoleklasser. Men der skal være proportionalitet i beslutningen, understreger Anette Lykke Petri.

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, sagde torsdag til TV2.dk, at vi bevæger os mod mildere tilstande, der kan sammenlignes med influenza.

"Det er rigtigt, at vi bevæger os lidt mere hen imod sådan et influenzalignende mønster, hvor strategien vil være den samme. Vi kan ikke forhindre smitte i befolkningen, men vi kan sørge for at beskytte de allermest udsatte mod at blive alvorligt syge,« sagde hun.

Powered by Labrador CMS