De seneste uger har cirka 10 ansatte og godt 25 elever været coronasmittet på Strandgårdskolen. Ishøj Kommune oplyser, at smittetallet nu er faldet til seks medarbejdere og under 20 elever.
De seneste uger har cirka 10 ansatte og godt 25 elever været coronasmittet på Strandgårdskolen. Ishøj Kommune oplyser, at smittetallet nu er faldet til seks medarbejdere og under 20 elever.

Ishøj Kommune: Vi følger udviklingen på Strandgårdskolen tæt

Selvom især én årgang på en skole i Ishøj er temmelig ramt af covid-19-smitte, må skolen ikke sende eleverne hjem til fjernundervisning som før sommerferien. Men i Vordingborg Kommune har en skole hjemsendt seks årgange.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I løbet af de seneste uger er antallet af covid-19-smittetilfælde eksploderet på Strandgårdskolen i Ishøj Kommune, som har landets laveste vaccinetilslutning.

Cirka ti medarbejdere og godt 25 elever er inden for de seneste uger konstateret smittet, primært på skolens femte årgang.

Men efter coronavirus for en måned siden mistede sin status som 'alment farlig' og dermed samfundskritisk, har skolen og kommunen ikke kunne lukke skolen helt eller delvist.

"Vi havde foretrukket, at man havde lavet nogle tiltag ligesom tidligere på coronasæsonen, hvor man kørte med lokale nedlukninger. Men det er der ikke længere lovhjemmel til, at skolerne kan beslutte. Og så er der jo ikke så meget at rafle om", siger hun og tilføjer:

"Men vi har så gode erfaringer med at iværksætte fjernundervisning, at vi hurtigt kunne have fået det op at stå for en årgang. Så kunne man have lukket ned indtil efter efterårsferien og revurderet situationen".

"Så måske man burde vurdere, om loven giver nok muligheder for skolerne for at reagere resolut på smitteudbrud, inden vi for alvor rammer efteråret og vinteren".

Selv om Ishøj Kommune har landets laveste vaccinetilslutning, mener Lykke Stagaard nemlig, at alle landets skoler fortsat kan blive ramt af et tilsvarende udbrud.

"Vi kan se, at flere af de kollegaer, der er smittet, er fuldt vaccinerede. Det bidrager til utrygheden, og det virker altså unødvendigt, når vi netop er blevet så gode til at lave fjernundervisning", siger hun.

I Vordingborg Kommune har Gåsetårnsskolen sendt 0.-5. årgang på skolens Marienberg-afdeling hjem indtil mandag efter efterårsferien, efter 22 elever og tre medarbejdere er testet positive. Det skriver sn.dk.

Det er sket i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed og undervisningsministeret, skriver mediet.

I et skriftligt svar til folkeskolen.dk skriver enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, overlæge Bente Møller, følgende om Strandgårdskolen:

"Styrelsen følger den konkrete sag tæt. Det er vores vurdering, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at udstede et påbud om lukning. Vi vurderer, at smitten er inddæmmet og at der er tale om kendte smittekæder med få nye smittetilfælde".

Læs mere

sn.dk: Skole alvorlig ramt af corona

Powered by Labrador CMS