Corona
0   36

Ishøj skærper reglerne for hjemsendelse af hele klasser

Det høje smittetryk i Ishøj får nu kommunen til at indføre regler, som hurtigere sender hele klasser hjem ved en positiv test. Beslutningen glæder den lokale lærerformand, som anbefaler andre kommuner at gøre det samme.

Sådan lyder de generelle anbefalinger

Såfremt der i forbindelse med regelmæssige antigentestscreening findes én positiv antigentest i en stamklasse /primærgruppe/hold mv. afventer isolering af nære kontakter/klassen/primærgruppen til, der foreligger svar fra den opfølgende PCR-test. Personen (elev/studerende/underviser/medarbejder) med den positive antigentest skal fortsat gå i selvisolation og hurtigst muligt få foretaget en opfølgende PCR-test. Hvis der er mere end én person med en positiv antigentest i en stamklasse/primærgruppe/hold mv., starter kontaktopsporingen med det samme.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Testes en elev eller lærer positiv med en lyntest foretaget på skolen, skal resten af klassen og eventuelt andre nære kontakter på skolen først sendes hjem, hvis en efterfølgende PCR-test bekræfter resultatet fra lyntesten.

Sådan lyder den generelle anbefaling fra Sundhedsstyrelsen. Men den anbefaling har man i Ishøj valgt at skærpe på et byrådsmøde i går aftes.

Artiklen fortsætter under banneret

Fremover er det nok med en positiv lyntest, før skolen skal sende resten af klassen hjem, så længe kommunens incidens tal ligger over 100.

Det fortæller det socialdemokratiske byrådsmedlem Merete Amdisen.

"Vi kæmper med høje smittetal, og derfor havde et ekstraordinært byrådsmøde for at drøfte, hvad vi proaktivt kan gøre for at reducere smitten. Vi håber, at indskærpelsen både vil reducere smitten og skabe mere tryghed ude på skolen", siger hun.

Lærer glæder sig over beslutningen

Ishøjs nuværende incidenstal er kun overgået af Frederiksberg Kommune, og derfor frygter man en mulig kommende automatisk nedlukning. Merete Amdisen fortæller, at kommunen netop har modtaget et påbud fra Styrelsen fra Patientsikkerhed om at lukke Ådalens Privatskole på grund af høje smittetal på skolen.

"Derfor håber vi også, at vi med denne indsats kan undgå, at vi skal lukke ned for flere skoler", siger hun.

På Strandgårdskolen i Ishøj er tillidsrepræsentant John Simoni meget tilfreds med den politiske beslutning om at gå længere end sundhedsmyndighedernes anbefaling.

"Det giver ingen mening for mig at forudsætning for, at vi har fået lov til at åbne skolerne er, at vi og eleverne skal testes hele tiden, når man så samtidig siger, at vi ikke stoler på dem. Så skulle man i stedet opfordre, at vi og eleverne tager en pcr-test hver anden dag i stedet", siger han.

Lærerkreds: Andre bør gøre det samme

I den lokale lærerkreds er formand Kris Kolbjørn Nielsen også glad for beslutningen.

"Det er meget ulogisk, at man ikke går i gang med smitteopsporingen, før man har en positiv pcr-test. Det vil sige, at der kan gå smittede elever og lærere rundt på skolen, så som kan smitte flere. Hvorfor har man så overhovedet de her lyntest, hvis man ikke tager svaret alvorligt", siger formand for Ishøj Lærerkreds.

Kris Kolbjørn Nielsen synes, at alle kommuner med et højt smittetryk burde følge Ishøjs eksempel.

"Det er næsten en no-brainer, at man trækker det her kort, så man hurtigere får sendt folk hjem. Det vil mindske smitterisikoen. Og så skal man huske, at det også er virkelig utrygt for de andre elever og de ansatte, at de skal gå rundt og tænke: 'Mon jeg også er smittet, og hvor mange når jeg så at smitte'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ