Skolechef i Køge Søren Thorborg kontaktede KL, da den østjsællandske kommune sammen med tre andre var blevet glemt i aftenens genåbningsaftale.

Fem kommuner var blevet glemt: Alle sjællandske afgangselever kan komme i skole

Afgangseleverne i Køge, Solrød, Lejre, Greve og Roskilde Kommuner skal også tilbage i skole fra på mandag. Det bekræfter Undervisningsministeriet nu, selvom de fem kommuner tilsyneladende var blevet glemt i de politiske forhandlinger torsdag aften.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sent i går aftes kom endnu en genåbningsplan fra regeringen, hvor afgangselever i Region Hovedstaden må komme tilbage i den fysiske skole fra på mandag - med 50 procents fremmøde. Men de fire sjællandske kommuner Køge, Roskilde, Solrød, Greve og Lejre var ikke nævnt (Greve tilføjet kl. 20.15, red.)

Derfor skrev skolechef i Køge Kommune, Søren Thorborg, til KL i morges. Et uddrag af hans mail lyder: 

"Det er jo ikke fordi vi har lang tid til at organisere dette, så vi har brug for et HURTIGT SVAR.", skrev han blandt andet.

Søren Thorborg fik via Kommunernes Landsforening bekræftelse fra Børne - og Undervisningsministeriet, at også  i de fire kommuner skal tilbage på mandag. Derefter sendte han mailkorrespondancen videre til sine kolleger i de øvrige kommuner, så de også kan begynde at forberede sig til på mandag.  

De sidste afgangsklasser tilbage i skole fra på mandag 

Tilbage med én dags varsel

Afklaringen på, om 9.-klasseseleverne i de pågældende kommuner skal tilbage, kom altså først, da Søren Thorborg efterlyste den her til morgen, og skolerne har kun resten af i dag til at forberede sig.

"Det er ikke langt varsel, men vi har besluttet, at vores afgangselever kommer først tilbage tirsdag, og på den måde har lærerne en ekstra dag at forberede sig i. Hos os er det hele koordineret mellem vores kommunaldirektør, mig og skolelederne", fortæller skolechef i Køge Kommune, Søren Thorborg. 

Hovedstadskommuner med høje smittetal kan ikke få klar besked om afgangsklasser

Læs mere

Statsministeriet: Pressemeddelelse om genåbning iRegion Hovedstaden