Lærere på fri- og privatskoler skal fra i dag kunne vise et grønt coronapas. Om folkeskolelærere også skal, afhænger af den kommune, de arbejder i.
Lærere på fri- og privatskoler skal fra i dag kunne vise et grønt coronapas. Om folkeskolelærere også skal, afhænger af den kommune, de arbejder i.

Nogle lærere skal nu vise coronapas for at kunne arbejde

Privat- og friskolelærere skal nu have tjek på coronapasset, når de går på arbejde. De bliver nemlig regnet for at være statsansatte, og siden i fredags har statsansatte skulle fremvise gyldigt coronapas på deres arbejdsplads.

Publiceret

SÅDAN ER REGLERNE

Fra fredag den 26. november 2021 har kommuner kunnet kræve, atansatte viser coronapas. Det gælder, så længe corona kategoriseressom en samfundskritisk sygdom. Det blev den 11. november ogforeløbigt én måned frem. Kommunerne har også fået mulighed for atkræve, at ansatte bliver testet for corona og oplysertestresultatet, hvis man sagligt kan begrunde, at en test ernødvendig for at mindske smittespredning.

En coronatest, som en medarbejder pålægges af sin arbejdsgiver,skal så vidt muligt gennemføres inden for almindelig arbejdstid. Erdet ikke muligt, skal medarbejderen "kompenseres økonomisk for dentid, der bruges på testen".

Et grønt og gyldigt coronapas opnås ved, at man enten ervaccineret mod covid-19 eller har fået foretaget en test forsygdommen inden for en given periode.

I yderste tilfælde kan man blive fyret, hvis ikke man ønskereller kan fremvise et gyldigt coronapas. Loven betyder nemlig, aten ansat, der ikke efterlever kravet fra sin arbejdsgiver, vilkunne modtage "ansættelsesretlige sanktioner".

Kilder: Beskæftigelsesministeriet, TV 2. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er mindre end 700 meter mellem Ingrid Jespersens Gymnasieskole og Langelinieskolen på Østerbro i København. Begge steder er grundskolelærerne organiseret i Danmarks Lærerforening. Men fra i fredags har der været forskel på, hvordan coronasituationen påvirker deres arbejdsliv.

Lærerne i Ingrid Jespersens Gymnasieskoles grundskoledel - som omfatter alle klassetrin fra 0. til 10. - er nemlig omfattet af et lovkrav om at skulle vise coronapas på deres arbejdsplads.

Det er de, fordi de regnes for at være statsansatte og dermed omfattet af 'Lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 m.v.'

Lidt besværlig ekstra opgave

Sandra Thulstrup, som er grundskolelærer på Ingrid Jespersens Gymnasieskole har det lidt dobbelt med kravet, fortæller hun til folkeskolen.dk.

"Vi skal to gange om ugen gå forbi skolens kontor og vise vores coronapas. Så laver de et lille notat om, at det er ok" siger hun og understreger, at hun synes, at man skal gå langt for at begrænse coronaspredningen.

"På den måde er det da til at leve med, selv om det kan virke lidt overflødigt, at vi skal gøre det så ofte. Det er jo endnu en opgave, som ikke er vores kerneopgave, og det ville være lettere, hvis de måtte notere at man har et coronapas, der udløber en bestemt dato. Så skulle man bare vise det én gang, hvis man ellers er vaccineret eller har været smittet".

Powered by Labrador CMS