'I skoleåret 2021/2022 gives mulighed for at fravige krav om erstatningstimer for aflyst undervisning pga. udfordringer med højt fravær blandt personalet i grundskolen', lyder det i en udmelding fra Børne- og Undervisningsministeriet.
"I skoleåret 2021/2022 gives mulighed for at fravige krav om erstatningstimer for aflyst undervisning pga. udfordringer med højt fravær blandt personalet i grundskolen", lyder det i en udmelding fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Politisk aftale: Skoler behøver ikke at give erstatningstimer for aflyst undervisning

Skolerne får nu lov til at undlade at give erstatningstimer for aflyst undervisning eller onlineundervisning som følge af sygefravær blandt personalet i dette skoleår. Det har et bredt flertal i Folketinget givet tilslutning til.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere skoler har i januar haft svært ved at gennemføre al undervisning, fordi mange lærere har været syge af corona, og forventningen er, at det fortsætter i februar.

Derfor har undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) arbejdet på at finde en løsning, så skolerne kan håndtere de høje smittetal uden at aflyste timer eller onlineundervisning skal gennemføres senere på året i fx weekender og ferier. 

Det er nu lykkes at samle et politisk flertal for en aftale, som giver skolerne mulighed for at fravige kravet om erstatningstimer, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse

"I skoleåret 2021/2022 gives mulighed for at fravige krav om erstatningstimer for aflyst undervisning pga. udfordringer med højt fravær blandt personalet i grundskolen. Det gælder både for folkeskoler, fri- og privatskoler samt efterskoler og frie fagskoler. På den måde vil skolerne blive stillet, som om de havde gennemført undervisningen", skriver ministeriet. 

Siden er der fra især fra Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen blevet efterspurgt en afklaring på, hvorvidt skolerne kan blive mødt med krav om, at de rent faktisk skal gennemføre ekstra fysiske timer på et senere tidspunkt, hvis de har været nødsaget til at lave onlineundervisning.

Flere skoleledere har udtalt til Folkeskolen, at det vil være helt umuligt for dem at finde både tid og resurser til at give eleverne erstatningstimer.

"Vi vil simpelthen ikke have kvalificerede resurser til at løfte det. Vi har jo problemer nok i forvejen med bare at få driften til at køre - også med brug af alle vikarerne", lød det blandt andet senest torsdag fra skoleleder Birgitte Pilgård fra Herstedøster Skole i Albertslund.     

Powered by Labrador CMS