Skolemessen blev afholdt i København den 6. og 7. marts, hvor Folkeskolen var vært for to debatarrangementer.

Skolemessen er aflyst på grund af lockouten

Den stort anlagte skolemesse i Aarhus, som tusindvis af lærere ville valfarte til 10. og 11. april, er netop blevet aflyst. Det er drønærgerligt, for der er lagt mange, mange arbejdstimer i den, fortæller CFU’ernes formand. De i forvejen hårdt pressede CFU’er står til at miste mange penge på grund af aflysningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er med stor beklagelse, at vi må aflyse, men vi var nødt til at træffe en beslutning i dag, og vi tør ikke satse på, at lockouten er slut før messen", fortæller CFU'ernes formand Lennart Svensson. Skolemessen, hvor tusindvis af lærerne hvert år kommer for at høre om nye undervisningsmaterialer og lytte til foredrag og debatter om skolen, blev afholdt i Roskilde i sidste måned og skulle foregå i Aarhus 10. og 11. april. Messen arrangeres af CFU'erne i samarbejde med forlagene Alinea og Gyl-dendal Uddannelse og de to brancheorganisationer BFU og SFU. "Alle var enige om, at det er for uafklaret, hvor længe lockouten vil vare. Og meget tyder jo på, at hvis der kommer et regeringsindgreb, så bliver det først i næste uge. Så vores samarbejdspartnere turde ikke vente længere", siger Lennart Svensson. Han har kontaktet DLF for at få at vide, om lockoutede lærere måtte komme på messen, og svaret lød, at det er at betragte som arbejde og derfor ikke tilladt.

Stort tab for CFU'erne Det kan ikke lade sig gøre at stable messen på benene senere, så Lennart Svensson skal nu i gang med at forhandle med samarbejdspartnere og leverandører for at mindske tabet mest muligt. "Jeg ved ikke, hvor meget vi kommer til at tabe, men det bliver i 100.000-kroners-klassen. Og det er ikke let for CFU'erne, som i forvejen har en meget trængt økonomi, fordi genopretningsplanens sidste fase bliver effektueret i år, så vi har mistet en tredjedel af vores bevillinger. Det er virkelig, virkelig ærgerligt, det her". Lærere, som allerede har købt billet til messen, kan få pengene tilbage eller få billetten byttet til messen i 2014.

Powered by Labrador CMS