Aflysning af skolemesse: Jyske CFU’er dækker selv tabet

Der er ingen hjælp at hente i de offentlige støtteordninger, så CFU’erne på de fire jyske professionshøjskoler deler det økonomiske tab ved aflysningen af Skolemessen. Erfaringen viser, at det er for besværligt at hive pengene hjem fra udstillerne, siger arrangør.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

530.000 kr. Så stort et økonomisk tab lider CFU'erne på, at Skolemessen, der skulle have fundet sted i Aarhus netop nu, måtte aflyses på grund af coronaepidemien. Det fortæller Søren Grosen, næstformand i CFU-foreningen, som arrangerer Skolemessen. Han fortæller også, at de fire jyske Centre for Undervisningsmidler er blevet enige om at dele tabet mellem sig og finde pengene i deres almindelige driftsbudgetter.

Skolemessen til april corona-aflyses

"Vores erfaring fra '13, hvor vi måtte aflyse på grund af lockout, er, at det er et meget stort arbejde at få pengene ud af udstillerne, som jo sådan set ikke har fået noget for dem", fortæller han til folkeskolen.dk.

"Og som situationen er nu, hvor skolerne er mere eller mindre lukket ned og vi ikke må køre materialer ud på grund af smitte faren, så er der nogle besparelser der, vi kan bruge til at dække tabet. Resten må vi finde andre steder".

Den halve million, der skal betales, går til Aarhus Musikhus og Aarhus Congress Center, hvor Skolemessen skulle have været afholdt. Derudover skal et par af de bookede oplægsholdere også have en del af deres honorar. Men fordi man har aflyst i god tid, skal CFU'erne ikke betale den fulde regning for leje af lokaliteter.

En is, før det går løs

Turde ikke se tiden an

"Vi turde simpelthen ikke vente og se ,om landet blev lukket op i tide til at vi kunne afholde messen", fortæller Søren Grosen.

"Så har vi valgt selv at bære tabet og håbe på at vores udstillere har forståelse for aflysningen. De skulle jo gerne fortsætte som et godt samarbejde, når vi skal afholde messen igen næste år".

Et tab på en god halv million kan selvfølgelig mærkes, men det skal ses i forhold til at for eksempel Via CFU, hvor Søren Grosen til daglig er centerchef, har en statslig bevilling på omkring 42 millioner og andre indtægter for over 8 millioner. Skolemessen skal ikke tjene penge, men bare ende i nul, fortæller Søren Grosen.

Tung beslutning: Aflysning af skolemesterskaber rammer 15.000 elever