Debat

Velfærdshelte og dyder

Årets julekalender fra Velfærdsprofeten handler om velfærdshelte og de fire dyder: mod, omsorg, engagement og visdom - måske som modvægt til moralsk stress?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I oktober 2019 lavede vi på Velfærdsprofeten en podcast om moralsk stress. Den handlede om den form for stress, som ikke har at gøre med tidspres – men snarere følelsen af at bruge tid på at udføre de forkerte arbejdsopgaver, og måske uden at kunne sætte ord på det. Den podcast fik stor opmærksomhed og mange reaktioner – og vi kunne heller ikke helt slippe den.

Moralsk stress kan føre til resignation og kynisme. Det er skadeligt for os selv og for de børn, vi kommer i kontakt med. Derfor har vi sat os for at undersøge, hvordan man kan genvinde gejst og energi, når bliver ramt af moralsk stress.

Resultatet af vores undersøgelser er denne julekalender, hvor vi kredser om spørgsmålene: Kan dyder hjælpe os til at genfinde vores professionelle hjerteblod? Kan dyder fungere som en modgift mod moralsk stress og forråelse? Og kan de ilte vores faglighed og kaste lys på det, der i sin tid fik os til at vælge vores fag?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det vi vi undersøge i en podcast for hver søndag i advent, som hver handler om dyderne: omsorg, mod, visdom og engagement.

Dertil kommer 24 særligt udvalgte velfærdshelte, som i klassisk julekalenderstil præsenteres en ad gangen hver dag fra 1. til 24. december på Instagram og Facebook, herunder selvfølgelig også en række super seje lærere og lærerstuderende. 

Find os på alle almindelige podcastplatforme, Facebook og Instagram, hvis du søger på velfærdsprofeten - eller her: https://alumne.kp.dk/velfaerdsprofeten.