Debat

Ufrivilligt skolefravær

En tanke fra en mor ❤️

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En tanke……

Tænk hvis du i længere tid var blevet små-syg hver gang du fik en ret med muslinger. Ikke sådan rigtig syg, men ondt i maven og manglende lyst til mad.

Du blev ved at prøve, men hver gang fik du det skidt, og det var som om at lugten efterhånden var nok til at tage din appetit. Faktisk kunne du få ondt i maven og kvalme, bare ved lugten.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

  Så en dag, hvor du tænkte, jeg prøver igen, blev du rigtigt syg. Ikke sådan bare ondt i maven, nej rigtigt syg. Du troede faktisk at du skulle dø! Du ville gerne tjekkes af en læge, men fik at vide at det bare var noget du troede. Hold op med at tage sådan på vej, sagde lægevagten. Og ingen ville se dig. Nu var du rigtigt syg – kastede op, havde ondt i hele kroppen, diarre. Men du skulle stadig stoppe med at tage sådan på vej.

  Til sidst lå du bare, og var faktisk lidt ligeglad med om du kunne blive frisk igen. Alle sagde jo, at du bare skulle tage dig sammen.

  På det her tidspunkt fik du så en besked fra en helt anden læge end din egen læge. For at kunne tjekke, om du rent faktisk var allergisk, var du nødt til at spise muslinger igen. Mens du lå der og havde tabt dig af opkast og diarre i al for lang tid.

  Selvfølgelig kunne du ikke tåle dem – du blev endnu mere syg.

  Nu var det nok at gå forbi et sted der serverede muslinger – så var du nede at ligge igen.

  I lang tid holdt du dig helt fra alt med skaldyr – der er jo et familieskab til lige den slags muslinger du blev syg af.

  Tiden gik…..

  Efter lang tid, kunne du godt gå forbi restauranter med skaldyr. Du kunne ikke gå derind, men du kunne godt gå forbi. Måske sådan lidt hurtigt. Og måske lidt hjertebanken. Men du kunne gå forbi.

  Nu syntes alle omkring dig så, at du igen skulle begynde at spise muslinger. Og tænk sig, du klarede en lillebitte mundfuld uden at blive syg. Så kan du godt spise en hel portion, sagde de andre. Men du turde ikke, for du var jo blevet så syg.

  De fleste omkring dig, synes du var lidt pylret, nogle enkelte forstod din bekymring.

  Dette var nu din hverdag – ikke til at komme udenom.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Udskift nu muslinger med skole og skaldyr med skoletilbud

  Det er måske hverdagen for et barn i ufrivilligt skolefravær. 

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg kan forklare begrebet ”ufrilligt skolefravær/skolevægring” til de personer der aldrig har haft det inde på livet.

Og jeg tror jeg er kommet frem til en forklaring, alle kan forstå?