To skoler ramt af coronasmitte i Hjørring

Både på Bagterpskolen og Højene Skole i Hjørring er klasser og lærere pt. sendt hjem på grund af covid-19-tilfælde. På Højene Skole er én elev smittet, på Bagterpskolen to elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En elev i 4.a er smittet. En af elevens forældre har været smittet, og efter test viser det sig, at et af familiens tre børn har vist sig at have coronasmitte i blodet uden at udvise symptomer", fortæller Michael Harritslev, der er skoledistriktsleder på Højene Skole i Hjørring til Tv2 Nord, der har sendt hele klassen og tre lærere hjem, ind til de bliver testet negative. 

Skolen har fulgt vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen, og det er nu meningen, at alle klassens elever og lærere skal testes.

Skolen har tidligere været ramt af smitte, da en lærer i en anden af skolens 4.-klasser blev testet positiv i begyndelsen af maj. Læreren er rask igen og tilbage i arbejde.

Hel børnehaveklasse sendt hjem på grund af smitte 

På en anden Hjørring-skole, Bagterpskolen blev en børnehaveklasse og en 3.-klasse og de tilknyttede lærere og børnehaveklasseledere torsdag aften bedt om at blive hjemme, efter at en elev i hver af de to klasser var konstateret smittet med coronavirus. 

Læs mere

DR.dk

Tv2Nord