Hel børnehaveklasse sendt hjem på grund af smitte

Efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed har Egedal Kommune valgt at sende en hel børnehaveklasse plus fire ansatte hjem, fordi en elev er konstateret smittet med coronavirus.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med så små børn kan man ikke vurdere, hvem der er elevens nærmeste kontakter, lød rådet fra styrelsen. Derfor vælger man i dette tilfælde at sende hele klassen hjem for en sikkerheds skyld, skriver Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Det er en elev i børnehaveklassen på Lærkeskolen i Stenløse, der lørdag fik symptomer, der tydede på covid-19-sygdom. Eleven blev testet mandag, og i går onsdag fik skolen besked om, at testen var positiv, men barnet har ikke været i skole med symptomer. Skolen har ringet til de andre forældre i  klassen og bedt dem holde deres børn hjemme. Skolens øvrige forældre er blevet orienteret via Aula, så de kan holde et ekstra øje med eventuelle symptomer.

Sundhedsstyrelsen: Sådan skal skolen reagere, hvis en lærer eller elev er smittet